Financieel
- Welke schulden effect op hypotheekbedrag
- Berekening maximale hypotheek
- Rentekorting
- Wat als je de hypotheek niet kunt betalen
- Private lease en hypotheek
- Gemeentelijke belastingen
- Vrijstelling overdrachtsbelasting
- Telefoon en hypotheek
- Box 3 hypotheek
- Rentevaste-periode
- Werkgeversverklaring
- Kan hypotheek niet betalen
- Risicoklasse
- Belastingvrij schenken
- Overbieden
- Geld lenen van ouders
- Hypotheek op een salaris
- Borgtochtprovisie
- Belastingaangifte
- Hypotheek afgelost
- Effect salarisaanpassingen
- Wat kun je meefinancieren?
- Aangifte inkomstenbelasting
- Euribor rente
- Restschuld
- Hypotheek en Ziektewet
- Schenkbelasting
- Taxatie van huis
- Huis opeten en verhuizen naar verzorgingshuis
- Splitsingsakte
- Mantelzorgwoning of kangoeroewoning
- Huis onder water
- Historische hypotheekrente
- Voor- en nadelen hypotheek ophogen
Werkgeversverklaring: is dat nodig voor een hypotheek?
Als je in loondienst werkt en voor het aanvragen van een hypotheek je inkomen wilt aantonen, kun je dat doen met een werkgeversverklaring. Maar het kan ook op andere manieren. Wij vertellen je er graag meer over.
Wat is een werkgeversverklaring precies?
Voordat een geldverstrekker je een bindende offerte aanbiedt voor een hypotheek, wil hij natuurlijk wel zeker weten dat je voldoende inkomen hebt. Dat is immers nodig om de maandlasten van de hypotheek te kunnen betalen. Als je in loondienst werkt, is de werkgeversverklaring de eenvoudigste manier om het bewijs van je inkomen te leveren. Op de werkgeversverklaring staat informatie over je dienstverband en je inkomen. Het document laat je invullen door je werkgever.
Actuele versie van de NHG
Aan de werkgeversverklaring worden wel bepaalde eisen gesteld. Daarom raden wij je aan om het meest recente model van de NHG werkgeversverklaring in te laten vullen. Op deze werkgeversverklaring zijn alle relevante gegevens aanwezig en deze is actueel ten opzichte van de laatste normen.
Geen intentieverklaring voor onbepaalde tijd?
Heb je nog geen contract voor onbepaalde tijd? Dan kan de werkgever op de werkgeversverklaring aangeven of deze na het einde van het huidige contract een nieuw tijdelijk contract gaat aanbieden of een contract voor onbepaalde tijd. Wanneer deze intentie voor onbepaalde tijd wordt afgegeven, dan kan het inkomen voor de hypotheekaanvraag als bestendig worden gezien en mag dit worden gebruikt voor de toetsing.
Lukt het niet om een werkgeversverklaring met intentieverklaring voor een contract voor onbepaalde tijd te krijgen? Dan zal er gevraagd worden om het inkomen aan te tonen door middel van het UWV Verzekeringsbericht. Op basis van een gemiddeld inkomen wordt dan het inkomen voor de toetsing bepaald.
Meer weten over de werkgeversverklaring?
Als onafhankelijk hypotheekadviseur (en Financieel Adviseur Duurzaam Wonen) denkt Univé graag met je mee. We kunnen je snel vertellen wat de mogelijkheden zijn als het gaat om het aantonen van je inkomen voor een hypotheek. Maak een afspraak voor deskundig hypotheekadvies. Dat gesprek kan dan plaatsvinden in een Univé-winkel bij jou in de buurt of via (beeld)bellen. Of lees online meer over hypotheken. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening.