Financieel
- Welke schulden effect op hypotheekbedrag
- Berekening maximale hypotheek
- Rentekorting
- Wat als je de hypotheek niet kunt betalen
- Private lease en hypotheek
- Gemeentelijke belastingen
- Vrijstelling overdrachtsbelasting
- Telefoon en hypotheek
- Box 3 hypotheek
- Rentevaste-periode
- Werkgeversverklaring
- Kan hypotheek niet betalen
- Risicoklasse
- Belastingvrij schenken
- Overbieden
- Geld lenen van ouders
- Hypotheek op een salaris
- Borgtochtprovisie
- Belastingaangifte
- Hypotheek afgelost
- Effect salarisaanpassingen
- Wat kun je meefinancieren?
- Aangifte inkomstenbelasting
- Euribor rente
- Restschuld
- Hypotheek en Ziektewet
- Schenkbelasting
- Taxatie van huis
- Huis opeten en verhuizen naar verzorgingshuis
- Splitsingsakte
- Mantelzorgwoning of kangoeroewoning
- Huis onder water
- Historische hypotheekrente
- Voor- en nadelen hypotheek ophogen
Telefoonabonnement en hypotheek
Een telefoonabonnement hebben we bijna allemaal. Niks mis mee natuurlijk, maar wist je dat dit soms voor problemen kan zorgen bij het afsluiten van een hypotheek? Op deze pagina leggen we je graag uit hoe dit precies zit. En wat je kunt doen om je mogelijkheden hierdoor niet te laten beperken.
Wanneer heeft een telefoonabonnement invloed op je hypotheek?
Een telefoonabonnement zelf zorgt normaal gesproken niet voor een verlaging van je maximale hypotheek. Maar heb je bij je telefoonabonnement ook een ‘gratis’ toestel gehad? Dan is de kans groot dat dit wel van invloed is.
Naast het abonnement zelf, betaal je (zonder dat je daar vaak erg in heeft) ook af op de ‘gratis’ telefoon. Die dus ineens helemaal niet meer zo gratis aanvoelt. Is het totaalbedrag dat je moet afbetalen meer dan €250? Dan wordt dit toestelkrediet geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).
Soms ontstaat er een achterstand op de betaling van het abonnement. Dat kan ook onbedoeld gebeuren omdat je even weigert te betalen vanwege een geschil met de telefoonaanbieder. Of omdat het abonnement van een kind op jouw naam staat. Veel geldverstrekkers zullen helemaal geen hypotheek verstrekken als een achterstand niet tijdig wordt hersteld.
Je kunt registratie zelf voorkomen
Hoe je dat doet? In de eerste plaats door helemaal geen telefoonabonnement met gratis telefoon af te sluiten. Maar goed, de kans bestaat natuurlijk dat je dit gewoon wel echt nodig hebt. Je kunt er dan ook voor kiezen om bij de aanschaf van het abonnement al direct of binnen drie maanden de gehele telefoon te betalen. Of door alvast een deel van de telefoon te betalen.
Als je er daarbij voor zorgt dat je in totaal minder dan €250 moet afbetalen, wordt dit bedrag niet geregistreerd als een aangegaan krediet bij het BKR. De meeste telefoonaanbieders hebben op hun website een handige schuifbalk waarmee je kunt aangeven hoeveel je precies zelf wilt betalen aan de telefoon. Je voorkomt er bovendien mee dat er een achterstand ontstaat.
Hoeveel lager wordt je hypotheek?
Staat je toestelkrediet al geregistreerd bij het BKR of wil je weten hoeveel invloed dit heeft als je zo’n abonnement gaat afsluiten? Maak dan gebruik van onze rekentool voor het berekenen van je maximale hypotheek. Vul vervolgens bij de vraag over eventuele schulden en alimentatie de hoogte van het verkregen krediet in. Op basis van jouw gegevens kunnen we dan je maximale hypotheek berekenen.
Wil je meer weten over de invloed van je telefoonabonnement op je hypotheek? Of wil je een preciezere berekening laten maken van de mogelijkheden voor jou middels een hypotheekadvies? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur (en Financieel Adviseur Duurzaam Wonen) van Univé bij jou in de buurt of kies voor een (beeld)belafspraak. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening.