

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor advocaten
Stel eenvoudig zelf je AOV samen
Hulp bij preventie en re-integratie
60% premiekorting over de eerste 5 jaar
Waarom een AOV voor advocaten?
Of je nou je eigen bedrijf bent begonnen, of in dienst bent getreden bij een gevestigd advocatenkantoor – jij weet: de advocatuur is mooi, maar een duchtig beroep. Als advocaat werk je geregeld onder grote werkdruk. Van de omvangrijke, complexe dossiers en veeleisende cliënten tot de onvermijdelijke administratieve rompslomp die ook aandacht vragen, zijn er elke week genoeg uitdagingen het hoofd te bieden.
Maar wat als je door de gevolgen van extreme werkstress, ziekte of een ongeval opeens uitvalt? Dat heeft niet alleen grote gevolgen voor het kantoor en de continuïteit van de zaken waar jij bij betrokken bent, maar ook voor jouw persoonlijke inkomen. Zeker als je langere tijd uit de running bent en een vervanger zult moeten aantrekken.
Geef vorm aan je toekomst
Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.
2 jaar verzekerd
- Snel weer aan de slag bij een tijdelijke tegenslag
- De laagste premie: vanaf € 4,- per maand
- Pas jouw dekking binnen 3 jaar eenvoudig aan
- Voor starters: lage vaste lasten bij jouw eerste stappen
5 jaar verzekerd
- Geef jezelf de tijd om te herstellen
- Voordelige premie én jouw inkomen voor 5 jaar gedekt
- Carrièreswitch? Tijd voor heroriëntatie op de arbeidsmarkt
- De perfecte balans: zekerheid op middellange termijn
Tot jouw AOW-leeftijd verzekerd
- Van nu tot jouw AOW-leeftijd: wij zorgen voor je inkomen
- Altijd gedekt, wat er ook gebeurt
- Met vertrouwen investeren zonder financële zorgen
- Maximaal beschermd, maximale prestaties
Voorbereid zijn als je onverhoopt uitvalt
Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering is er niet alleen voor de gemiddelde zelfstandig ondernemer, ook mensen in de advocatuur kunnen er profijt bij hebben. Jij kunt immers ook uitvallen.
Bescherm jezelf tegen financiële problemen wanneer je niet meer kunt werken. Met de AOV mag je rekenen op gedegen preventiediensten vanaf dag één. En natuurlijk ontvang je een uitkering en persoonlijke begeleiding bij je re-integratie als het toch misgaat.
Wil je de mogelijkheden voor het verzekeren van je inkomen met een adviseur bespreken? Of zelf gelijk online een AOV afsluiten? Zet vandaag nog een eerste stap:
Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen?
Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder adviseur. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.
Let wel op: een AOV moet naadloos aansluiten op jouw situatie en wensen. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan. Daarom is het zelf online afsluiten alleen aan te raden als je al ervaring hebt met een AOV, je je goed hebt ingelezen én een goed beeld hebt van de voorwaarden en dekking.
Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past.
Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen.
Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.
Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.
Beter zelf sparen of een arbeidsongeschiktheidsverzekering nemen?
Kies je ervoor om zelf te sparen om daarmee eventueel inkomensverlies op te kunnen vangen, dan bepaal je zelf welk bedrag je met welke frequentie opzijzet. Maar van tevoren weet je niet of je zo voldoende spaart om een zekere periode salaris op te vangen. Hoe lang kun jij vooruit op jouw spaarrekening? Is dat voldoende als je er een jaar uit ligt? Houd ook rekening met het beleggingsrisico waardoor je vermogen kan krimpen.
Wat geld opzijzetten is natuurlijk altijd een wijs idee. Je zou dit ook kunnen combineren met een AOV. Met je spaargeld kun je de eigenrisicotermijn overbruggen, terwijl je wacht tot de AOV uitkeert. Zelfs wanneer je de AOV nog maar kort hebt, kun je aanspraak maken op een uitkering. In het geval van spaargeld moet je vanzelfsprekend eerst een zekere hoeveelheid hebben opgebouwd voordat je daarop kunt leunen.
Ontdek welke opties er allemaal zijn en hoe de gemiddelde Nederlander zich heeft beschermd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.
Als advocaat een AOV nodig? Doe de check
Verken wat jouw risico's zijn en of een AOV ook voor jou een goed idee is:
Laat ons voor je zorgen terwijl je herstellende bent
Op Univé kun je bouwen als je je werk als advocaat (tijdelijk) moet neerleggen. Onze AOV is meer dan alleen een uitkering:
Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.
Meer weten over deze diensten?
Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.
Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.
Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheidsverzekering op maat.
Aftrekbaarheid en een verzekering op maat
Met de verzekering van Univé geef je zelf je eigen toekomst vorm. Ieders situatie is uniek, en daarom is onze AOV maatwerk. Logisch. En omdat je zelf de gewenste dekking bepaalt en de premie grotendeels mag aftrekken van je inkomstenbelasting, hoeft dit ook geen aanslag te zijn op je portemonnee.
Lees meer over arbeidsongeschiktheid, de verzekering en welke keuzemogelijkheden er zijn:
AOV staat voor ‘arbeidsongeschiktheidsverzekering'. Wat doet het voor jou?
Heb jij een AOV nodig? Doe de AOV check.
Preventie, uitkering én begeleiding bij je re-integratie.
Bepaal zelf je dekking en premie: aanvangskorting én fiscaal aftrekbaar.
Wat is arbeidsongeschiktheid en welke vangnetten bestaan er?
De verplichte AOV in 2027: het laatste nieuws.
Voorkomen en beperken: onze preventiediensten tegen arbeidsongeschiktheid.
Zij gingen je voor
Van ondernemers tot kappers en mensen in de retail: lees de verhalen van de mensen die we hebben mogen begeleiden. Herkenbare situaties voor jou als advocaat?
Veelgestelde vragen
Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Op dit moment is een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet verplicht. Maar dit gaat wel veranderen. De verplichte AOV gaat naar verwachting in 2030 in en wordt uitgevoerd door het UWV. Het voordeel van een ‘vrijwillige’ AOV van Univé? U bepaalt zelf de dekking en de hoogte van de premie en uitkering. Meer over de geboden overgangsregelingen leest u hier.
Ontdek meer voordelen en nadelen van de verplichte AOV én hoe deze zich verhouden tot een zelfsamengestelde AOV in de Vergelijking: de verplichte AOV vs. een AOV via Univé.
Als u zich bij ons ziek meldt, onderzoekt onze medisch adviseur uw situatie om te bepalen voor welk percentage u uw werk niet meer kunt doen. Dit gebeurt eventueel in samenspraak met externe, onafhankelijke medisch deskundigen. De hoogte van het vastgestelde percentage bepaalt de hoogte van de uitkering. Bekijk de tabel met ziekte- en bijbehorende uitkeringspercentages in de polisvoorwaarden (PDF) of lees meer over de AOV uitkering.
U kunt de verzekering afsluiten vanaf 18 jaar en afhankelijk van uw beroep tot en met de leeftijd van 60 jaar, 62 jaar of de dag dat u de AOW-leeftijd bereikt. U kunt echter ook kiezen voor een lagere eindleeftijd: totdat u de leeftijd bereikt van 55, 60, 62 of 65 jaar.
Voor een aantal beroepen kan een lagere leeftijdsgrens bij afsluiten van de verzekering gelden. Dat geldt met name voor fysiek zware beroepen.
Om de juiste hoogte van uw premie te bepalen is het belangrijk dat we eventuele gezondheidsrisico's goed in kunnen schatten. Informatie over uw gezondheid en leefstijl is daarbij van groot belang. De gezondheidsverklaring geeft inzicht in deze informatie. Ontdek meer over het hoe & wat van de gezondheidsverklaring en bekijk daar de video.
U vult een digitale gezondheidsverklaring in op een beveiligde webpagina. Als uw antwoorden daar aanleiding voor geven, neemt ReMedicalGroup, een door Univé ingeschakelde onafhankelijke deskundige, contact met u op om een vollediger beeld van uw gezondheid te krijgen. Lees meer over de gezondheidsverklaring of ga naar verzekeraars.nl.
Ziekte of gezondheidsklachten die u nu heeft of in het verleden heeft gehad, moet u altijd melden bij het invullen van de digitale gezondheidsverklaring. ReMedicalGroup, een door Univé ingeschakelde onafhankelijke deskundige, beoordeelt of dit invloed heeft op uw verzekering. Lees meer over de gezondheidsverklaring of ga naar verzekeraars.nl. Als uw aanvraag om medische redenen wordt afgewezen, kunt u in het uiterste geval nog kiezen voor de Vangnetverzekering.
U ontvangt arbeidsongeschiktheidsuitkering als u uw werk voor minimaal 25% niet meer kunt doen. Dat is de zogeheten uitkeringsdrempel. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van het vastgestelde arbeidsongeschiktheids-percentage.
U ontvangt de uitkering vanaf het moment dat de eigenrisicoperiode is afgelopen.
Op de uitkering houden wij de loonheffing en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet in. De AOV-uitkering stopt als u weer beter bent of minder dan 25% arbeidsongeschikt bent.
De premie die u betaalt voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering is grotendeels fiscaal aftrekbaar. Bij de aangifte inkomstenbelasting kunt de premie grotendeels aftrekken onder de noemer "Uitgave voor inkomensvoorzieningen". Daarom noemen we de premie die u betaalt een brutopremie.
Let op: raakt u arbeidsongeschikt, dan moet u over deze uitkering ook inkomstenbelasting betalen.
Op uw bruto-uitkering houden wij loonheffing en de inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet in. Het bedrag dat u aan uitkering op uw rekening ontvangt, is daardoor netto.
De premie die u betaalt voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering is grotendeels aftrekbaar. Bij de aangifte inkomstenbelasting kunt u de premie grotendeels aftrekken onder de noemer "Uitgaven voor inkomensvoorzieningen". We noemen de premie die u voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalt daarom een brutopremie.
De AOV
AOV afsluiten
AOV & Financiën
Ik ben al klant