Rechtsbijstandverzekering
Rechtsbijstandverzekering
Verzeker je van deskundige rechtshulp
Een juridisch probleem kan zomaar ontstaan. Bijvoorbeeld met je werkgever, de buren of in het verkeer. Dan is het prettig dat je direct rechtshulp kunt vragen via je rechtsbijstandverzekering.
Je rechtsbijstandverzekering verder samenstellen
Heb je een basisdekking gekozen? Dan kun je jouw rechtsbijstandverzekering naar wens uitbreiden met deze aanvullende dekkingen. Zo kun je in nog meer situaties rekenen op juridische hulp van Univé Rechtshulp.
Let op: de aanvullende dekkingen voeg je toe bij het afsluiten van je rechtsbijstandverzekering.
Daarom verzekeren 408.000+ klanten zich van rechtsbijstand bij Univé
Klanten geven onze rechtsbijstandverzekering gemiddeld een 8,3
Goed om te weten
Dat verschilt per dekking van de rechtsbijstandverzekering. Soms ben je alleen in Nederland verzekerd. Voor andere juridische problemen kun je binnen Europa of zelfs wereldwijd verzekerd zijn. In je polisvoorwaarden staat waar je verzekering geldig is.
Echtscheidingsmediation kun je naar wens meeverzekeren op je Univé Rechtsbijstandverzekering met de aanvullende dekking Familie, Relaties & Erfenis.
Als je een juridisch probleem via je rechtsbijstandverzekering meldt bij Univé Rechtshulp, word je in principe geholpen door een gespecialiseerde jurist van Univé Rechtshulp. Maar je bent ook vrij om een andere rechtshulpverlener te kiezen.
Om schade te verhalen bij de tegenpartij, moet eerst de schade vastgesteld worden in een rapport. Dat doet een onafhankelijke expert samen met de schadehersteller en garage.
Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, hoef je niet te wachten tot je zaak in behandeling wordt genomen. Wanneer je jouw juridische probleem meldt bij Univé Rechtshulp, neemt een gespecialiseerde jurist zo snel mogelijk contact met je op. In sommige gevallen geldt wel een wachttijd, bijvoorbeeld voor echtscheidingsmediation.
Voorwaarden en documenten
Het gemak van de Univé Rechtsbijstandverzekering
Ontdek de voordelen van onze rechtsbijstandverzekering
Als je een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt, hoef je geen eigen risico te betalen. Wel is er sprake van een zogenaamd minimaal belang. Dit betekent dat als de schade van je conflict lager is dan € 175, Univé Rechtshulp je zaak niet in behandeling neemt. Je krijgt in zo’n geval wel juridisch advies van Univé Rechtshulp.
Er geldt geen minimaal belang voor:
- schade in het verkeer
- strafzaken
- conflicten over je woning
- arbeidszaken
- conflicten over sociale voorzieningen
- belastingzaken
Moet je voor het conflict naar de rechter? En kies je dan zelf een rechtshulpverlener of advocaat? Dan heb je een eigen risico van € 250.
Heb je meerdere schadeverzekeringen van Univé afgesloten als pakket? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op bijna al onze verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie per verzekering. Je voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 10% korting die we automatisch voor je verrekenen.
We vinden het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben we onze verzekeringen standaard uitgebreid met Univé CyberGerust. Zo kun je in het geval van cybercrime altijd terecht bij onze cyberhelpdesk en krijg je tips om cybercrime te voorkomen.
Heb je rechtshulp nodig na het oplopen van letselschade? Maar heb je geen rechtsbijstandverzekering? Dan kun je Rechtshulp on demand inschakelen. Je krijgt dan rechtshulp op maat van een gespecialiseerde jurist van Univé Rechtshulp.
Veelgestelde vragen
Waarvoor ben je verzekerd? En waarvoor niet?
In de voorwaarden van onze rechtsbijstandverzekering zie je precies waarvoor je wel of niet verzekerd bent per situatie. Wanneer je de verzekering hebt afgesloten, vind je deze informatie ook in je polis via Mijn Univé.
Rechtshulp of juridisch advies nodig?
Met onze rechtsbijstandverzekering kun je jouw probleem direct melden bij Univé Rechtshulp. Gespecialiseerde rechtshulpverleners helpen je dan verder. Ook als je alleen een juridische vraag hebt.
De kwaliteit van de Univé Rechtsbijstandverzekering
Univé wil graag dat de informatie over de rechtsbijstandverzekering voor iedereen duidelijk is. Daarom gebruiken we zo min mogelijk moeilijke woorden. En leggen we ze begrijpelijk uit als we ze tóch moeten gebruiken. Dit is onderdeel van ons PARP-beleid.
Als verzekeraar moet Univé zich aan bepaalde wettelijke verplichtingen houden. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website. Deze moet namelijk begrijpelijk, volledig en eerlijk zijn. We beoordelen onze webpagina's op de volgende punten:
- Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd?
- Staat alle belangrijke informatie bovenaan?
- Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal?
- Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten?
- Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden?
We controleren deze informatie op twee momenten. Als er een grote wijziging wordt doorgevoerd in de verzekering. En altijd om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. Zo zorgen we ervoor dat de informatie altijd aan onze voorwaarden voldoet.
* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn.