2 mei 2023Wonen
Duurzaam schadeherstel
Betekenisvol ondernemen, maatschappelijke impact maken en samenwerken zit in het DNA van Univé. Vanuit deze gedachte werken we al jaren samen met partnerbedrijven om schade en leed voor onze klanten te voorkomen en te beperken.
Aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit, is schade helaas niet altijd te voorkomen. Maar wanneer er sprake is van schade, helpen wij het liefst zo duurzaam mogelijk.
Wat is duurzaam schadeherstel?
Simpel gezegd is duurzaam schadeherstel iets repareren in plaats van iets nieuws kopen. Er wordt ook wel gesproken over naturaherstel. Bij schade aan je woonhuis of inboedel kun je in overleg met de schadebehandelaar bekijken of herstellen mogelijk is. Reparatie is een duurzame optie, omdat er dan minder nieuwe grondstoffen nodig zijn, er bespaard wordt op productiekosten en er minder afval uit voorkomt. Wij willen je in elk geval bewust maken dat repareren vaak logischer is, in veel gevallen een stuk sneller en net zo mooi is als vervanging.
Duurzaam herstel sinds 2014
Om deze missie kracht bij te zetten, werken wij voor woonschade sinds 2014 vooral met gecertificeerde herstelbedrijven om zo het duurzame verschil te maken voor onze klanten! We begonnen met een herstelnetwerk van glas, maar inmiddels is dat uitgegroeid met o.a. bouw, elektronica, technische schoonmaak, lekdetectie en vloeren. Als er schade is vinden we het belangrijk dat het schadeherstel bij onze klanten op een milieuvriendelijke manier wordt uitgevoerd.
Welke schade is geschikt voor duurzaam herstel?
Natuurlijk moet er met een specialist naar de schade gekeken worden, maar over het algemeen zien wij dat de volgende soorten schade goed in natura te herstellen zijn:
- Lekdetectie
Zonder hak- of breekwerk een oorzaak opsporen en herstellen - Elektronica
Een scherm vervangen is beter dan een toestel compleet vervangen. - Vloeren
Plaatselijk herstellen van houten vloeren. Bijvoorbeeld 1 vierkante meter. Bij houten vloeren is dat goed mogelijk. Het scheelt enorm veel overlast en het is veel beter voor het milieu, omdat vloerenherstel bedrijven middelen gebruiken waar geen schadelijke oplosmiddelen in zitten. - Spotrepair
Plaatselijke (spot) reparatie geeft minder overlast (minder gedoe) en is duurzamer dan het geheel vervangen. Een aanrechtblad kan bijvoorbeeld worden opgevuld en vervolgens ingekleurd in het motief van het keukenblad. - Reconditionering (water en brand herstel)
Beschadigde zaken hoeven zeker niet altijd vervangen te worden. Dat geeft per definitie minder belasting op het milieu. Zaken welke aangetast zijn door water of roet kunnen hersteld worden met specialistische (milieuvriendelijke) reinig technieken. Of beter nog: probeer deze schade zoveel mogelijk te voorkomen. Met de veilig wonen diensten van Univé bijvoorbeeld. Door het schoonhouden van je dakgoot en schoorsteen, voorkom je water- en brandschade.
Hoe laat je je schade duurzaam herstellen?
Als je schade hebt, dan wil je dat dit zo goed en snel mogelijk oplossen. Univé kan je hierbij helpen met onze aangesloten partnerbedrijven. We streven hierbij naar een manier die vriendelijk is voor mens en natuur. Dat we dit belangrijk vinden, blijkt wel uit het feit dat onze partnerbedrijven sinds januari 2023 de certificering GroenGedaan moeten behalen. Tot slot is het goed om te weten dat wij de rekening rechtstreeks betalen aan het bedrijf en dat is wel zo makkelijk.
De klant kiest!
Wanneer je een woonhuisverzekering hebt bij Univé, kun je ervoor kiezen om je schade duurzaam te laten herstellen of een schadeloosstelling in geld. Er wordt altijd bekeken wat de beste oplossing is voor de klant, met een voorkeur voor herstellen in plaats van vervangen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een vloer met waterschade, een keukenblad met schroeischade, maar ook een mobiele telefoon met waterschade kan in 80% van de gevallen prima en snel herstel worden. Als klant heb je altijd de keuze! Wij helpen onze klanten graag kiezen, dat is het mooie van Univé.
Deel dit bericht
20 december 2024Wonen
De gevolgen van inbraak: “Mijn huis voelde niet meer veilig”
Als er in je huis wordt ingebroken, kan dat vervelende gevolgen hebben. Financieel, omdat de inbreker spullen of belangrijke papieren ontvreemdt, maar ook met je gevoel van veiligheid. Jolanda maakte maar liefst twee keer een inbraak mee. Ze vertelt wat dit met haar deed.
17 december 2024Wonen
Zo voorkom je koolmonoxidevergiftiging
Je moet er niet aan denken dat je wordt overvallen door giftig gas in je eigen huis. Toch lopen er ieder jaar in Nederland honderden mensen een koolmonoxidevergiftiging op en belanden hierdoor in het ziekenhuis. Tien tot vijftien mensen overlijden hieraan. Wil je weten hoe je koolmonoxidevergiftiging voorkomt? Een goed geplaatste koolmonoxidemelder kan je leven redden. Lees verder over wat koolmonoxide is en hoe je melders op de juiste manier plaatst.
3 december 2024Vervoer
Ziemi maakt fietsers zichtbaar: “Je denkt automatisch: opletten!”
Als fietser ben je kwetsbaar in het verkeer. Zeker in het donker. De innovatieve fietsverlichting van Ziemi verlicht niet de weg vóór je, maar maakt jou als fietser zichtbaar. Zo ben je, volgens Ziemi, tot wel vijf keer veiliger.
1 december 2024Gezondheid
Iedereen een heerlijke kerst: deel voedsel wat je over hebt
Een uitgebreid kerstdiner of lekker luxe kerstontbijt: tijdens de feestdagen is het heerlijk genieten van een goedgevulde eettafel. Maar van zo’n tafel vol lekkers blijft vaak veel over. Weggooien? Zonde! Deel wat jij overhoudt met een ander. Zo maak je de feestdagen nóg mooier.
25 november 2024Gezondheid
Tips voor een gezonde leefstijl van Fit with Marit
Al sinds haar jeugd was Marit veel bezig met voeding en sporten, ze spendeerde heel wat uren op het ijs van Thialf. Daarna ging ze studeren in Groningen en keek ze op een andere manier naar koken, eten en bewegen. Ze zocht naar een nieuwe balans en deelt haar tips sinds een paar jaar op haar blog Fitwithmarit.nl. In dit blog deelt ze ook haar tips voor een gezonde leefstijl met jou.
27 oktober 2024Gezondheid
Samen is leuker; speel een potje beweegbingo met je collega’s!
Een groot deel van onze werkdag brengen we zittend door. Terwijl dat vaak helemaal niet nodig is, want er zijn veel leuke beweegmomenten mogelijk.
25 oktober 2024Sport
Dafne Schippers: “Lekker buitenspelen, dat gun ik elk kind”
Of je nu graag wandelt, fanatiek tennist of overal op de fiets naartoe gaat: als je beweegt, voel je je beter. Dat weet voormalig topatleet Dafne Schippers als geen ander. Als de nieuwe ambassadeur van Supporter van Sport wil Dafne laten zien hoe leuk én belangrijk bewegen is.
15 oktober 2024Gezondheid
Een verjaardag vol actie? Onze tips voor jong en oud!
Een actieve leefstijl kun je in álles doorvoeren, dus ook tijdens die verjaardag. Er zijn heel veel leuke ideeën voor een actief verjaardagsfeestje.
14 oktober 2024Gezondheid
Extra aandacht voor vrouwenhart in reanimatiecursus
Weet jij hoe je een vrouw moet reanimeren? Of hoe je de symptomen van een hartinfarct bij een vrouw herkent? Bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis hebben vrouwen een kleinere kans op overleving dan mannen. In haar reanimatiecursussen besteedt Marjolijn Rodenburg daarom extra aandacht aan het vrouwenhart.