Ga naar inhoud

Opstalverzekering

Je huis goed verzekerd tegen schade. Direct hulp bij schade. Binnen 5 minuten verzekerd.

Opstalverzekering

Je huis goed verzekerd tegen schade. Direct hulp bij schade. Binnen 5 minuten verzekerd.

Wat is verzekerd met de opstalverzekering?

Een opstalverzekering dekt schade aan de structuur van je huis. Vaste onderdelen, zoals je keuken en badkamer, horen hier bij. De opstalverzekering beschermt tegen onverwachte gebeurtenissen zoals brand, stormschade en inbraak. Kort samengevat verzeker je met de opstalverzekering van Univé:

  • Je woning
  • Bijgebouwen
  • Je tuin (tot € 50.000)
  • Duurzame energieoplossingen*

*Onder duurzame energieoplossingen vallen zonnepanelen, laadpalen, warmtepompen en zonneboilers.

Welke schade vergoedt onze opstalverzekering?

Met onze opstalverzekering krijg je bij schade aan je woning een vergoeding óf de schade wordt voor je hersteld. Een overzicht van de schades die wel en niet verzekerd zijn.

Je opstalverzekering naar wens uitbreiden

Je kunt de opstalverzekering afsluiten met extra dekkingen of verzekeringen. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent bij schade. 

Klanten geven onze woonverzekering gemiddeld een 8,6

Daarom kiezen 375.000 huiseigenaren voor de Univé Opstalverzekering

Vragen over de opstalverzekering?

Goed om te weten over onze opstalverzekering

Wij geven je graag extra informatie over onze opstalverzekering. Over zonnepanelen, pakketkorting en glasschade. Zo weet je wat je kunt verwachten en maak je een weloverwogen keuze.

Een opstalverzekering en een woonhuisverzekering zijn hetzelfde. Een woonhuis wordt ook wel een opstal genoemd. Met deze verzekering zijn schades aan je huis door bijvoorbeeld storm of inbraak gedekt.

Alle verzekeringen voor je huis

Heb je meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijg je pakketkorting op je premie. Voor bijna iedere verzekering krijgt je 1% korting op de totale premie. Je voordeel is maximaal 10%. Wij verrekenen de korting automatisch. Je kunt de opstalverzekering afsluiten in een verzekeringspakket met bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering.

Ontdek het verzekeringspakket

Heeft je huis een rieten dak? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle risico’s. Riet is namelijk brandgevaarlijk. 

Lees de preventietips voor huizen met rieten dak

Glasschade is niet standaard verzekerd met een woonverzekering. Verzeker het glas van je woning daarom met de aanvullende dekking Ruitbreuk.

Bekijk de Ruitbreuk dekking

Maak het cybercriminelen niet te makkelijk. Haal alleen in huis wat goed voelt met Univé CyberGerust. Standaard bij al onze woon­verzekeringen. Zo helpen we je ook online aan een veilig en zeker gevoel. En met een inboedel- en/of aansprakelijkheids­verzekering krijg je vaak tot € 2.000 per jaar aan cyberschade vergoed.

  • 24/7 hulp van onze Univé Cyberhelpdesk
  • Praktische tips om cybercrime te voorkomen

Ontdek Univé CyberGerust

Veelgestelde vragen over de opstalverzekering

De meestgestelde vragen over de opstalverzekering. Bekijk ook de andere vragen voor meer informatie. Heb je een andere vraag? Neem gerust contact op, we helpen je graag verder.

Voorwaarden en documenten bij de opstalverzekering

Service & contact

Opstalverzekering afsluiten met korting?

Er zijn verschillende manieren om korting te krijgen op je opstalverzekering.

  • Ontvang pakketkorting als je meerdere verzekeringen afsluit bij Univé. Dit kan oplopen tot wel 10% korting. We verrekenen de korting automatisch met je premie.
  • Check of je in aanmerking komt voor collectieve korting via je thuisorganisatie, werkgever, vakbond of ledenvereniging.

Nu kun je met een gerust gevoel voor de opstalverzekering van Univé kiezen

Ook interessant naast de opstalverzekering

De kwaliteit van de Univé-opstalverzekering

Univé wil graag dat de informatie over de opstalverzekering voor iedereen duidelijk is. Daarom gebruiken wij zo min mogelijk moeilijke woorden. En als we ze wel moeten gebruiken, dan leggen we ze uit. Deze manier van informatie geven is vastgelegd in ons PARP-beleid*.

Als verzekeraar moet Univé zich aan bepaalde wettelijke verplichtingen houden. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website. Deze moet namelijk begrijpelijk, volledig en eerlijk zijn. We beoordelen onze webpagina's op de volgende punten: 

  • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 
  • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 
  • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 
  • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 
  • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

We controleren deze informatie op twee momenten. Als er een grote wijziging wordt doorgevoerd in de verzekering. En altijd om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. Zo zorgen we ervoor dat de informatie altijd aan onze voorwaarden voldoet. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Irene Meekes, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.