Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor vrije beroepen
Heb jij een plan voor als je arbeidsongeschikt raakt?
De parapluterm 'vrij beroep’ omvat een uiteenlopend stel zelfstandigen. Wat je gemeen hebt? In jullie werk als kapper, journalist, advocaat, notaris, makelaar, vertaler, docent, architect, in de persoonlijke dienstverlening, als kunstenaar of huisarts weet je: jij kunt niet zomaar uitvallen. Je bent immers niet gemakkelijk te vervangen.
Toch kan het gebeuren dat je (tijdelijk) uit de roulatie raakt. Door een ongeluk, ziekte of burnout bijvoorbeeld, of in het geval van een zwangerschap. Als je niet meer of minder beschikbaar bent voor je onderneming, dan krijg je waarschijnlijk te maken met inkomensverlies. En omdat zowel zakelijk als privé je vaste lasten gewoon doorlopen, is het noodzakelijk om een alternatief achter de hand te hebben.
Geef vorm aan je toekomst
Als zelfstandige met een vrij beroep loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.
Voorkom arbeidsongeschiktheid en vang inkomensverlies op
Misschien heb je hiervoor een spaarpotje ingericht. Maar waar het meestal wel even duurt om deze op te bouwen, is je gespaarde geld in aanzienlijk hoger tempo weer ‘opgegeten’. En misschien snoep je daarmee ook van je pensioen af. Sommige ondernemers hebben daarnaast ook een andere bron van inkomsten. Of ze kunnen rekenen op een partner die bijspringt. Maar heb jij die mogelijkheden niet, of maar voor een kortere tijd, dan is een bijstandsuitkering uiteindelijk het enige vangnet dat voor jou als zelfstandige overblijft. En dat is niet veel.
Mocht arbeidsongeschiktheid jou overkomen, hoe kom jij dan aan voldoende inkomsten? En hoe zorg je in de eerste plaats dat het risico dat je uitvalt zo gering mogelijk blijft?
Het nut van een AOV voor vrije beroepen
Onze uitgebreide dekking geeft rust en zekerheid.
Met de AOV van Univé ondersteunen we je vanaf dag één om samen te voorkomen dat je arbeidsongeschikt raakt. We begeleiden je om mentaal fit en gezond aan het werk te blijven, onze arbeidsdeskundigen staan altijd voor je klaar en je als je wilt, kun je regelmatig je gezondheid laten onderzoeken en praktisch, persoonlijk advies ontvangen.
Samen zorgen we dat je goed in je vel zit en het maximale uit jezelf en je onderneming kunt halen. Iets wat jij met je vrije beroep waarschijnlijk goed kunt gebruiken.
Maar als het toch misgaat, kan onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) jouw financiële vangnet zijn. Je krijgt een arbeidsongeschiktheidsuitkering op je rekening gestort, zodat je financiële problemen op afstand kunt houden. Dat geldt natuurlijk ook in het geval van zwangerschap of een orgaandonatie.
Ook helpen we jou om zo snel mogelijk en op een verantwoorde manier weer aan het werk te kunnen, terwijl jij je met minder zorgen om geld, kunt richten op je herstel. Laat het zorgen aan ons, dan kun jij je gewoon richten op je werk.
Ervaringen van mede-ondernemers: een kapper vertelt
Er zijn allerlei ondernemers met een vrij beroep die baat hebben bij hun arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Univé.
Eén van hen is Linda, kapper met haar eigen zaak, moeder, en doorzetter. Als ze zwanger is, krijgt ze bekkeninstabiliteit en is werken voor haar niet langer mogelijk. Maar ook na de bevalling heeft ze veel last van fysieke beperkingen, en de revalidatie vergt veel van Linda. Terug naar de kapperszaak, weer aan de slag en veelvuldig haar verhaal moeten doen bij haar weliswaar vriendelijke en geïnteresseerde klanten, werd daardoor een loodzwaar vooruitzicht. Lees meer over haar ervaring met de AOV, hoe Univé haar met een uitkering én arbeidsdeskundige
AOV afsluiten
Wil je de mogelijkheden voor het verzekeren van je inkomen met een adviseur bespreken? Of zelf gelijk online een AOV afsluiten? Zet vandaag nog een eerste stap:
Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.
Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.
Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past.
Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen.
Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen?
Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder adviseur. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.
Let wel op: een AOV moet naadloos aansluiten op jouw situatie en wensen. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan. Daarom is het zelf online afsluiten alleen aan te raden als je al ervaring hebt met een AOV, je je goed hebt ingelezen én een goed beeld hebt van de voorwaarden en dekking.
Meer over arbeidsongeschiktheid & de AOV
Wanneer ben je eigenlijk arbeidsongeschikt? Wat is een AOV? Hoe weet je of je er een nodig hebt? Hoeveel kost de AOV en wat krijg je ervoor terug? Is de premie aftrekbaar? Biedt Univé korting? Ontdek alles wat je wilt weten wanneer je overweegt AOV af te sluiten.