Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor kappers
Een stabiel kappersinkomen, ook bij arbeidsongeschiktheid
Als kapper ben jij de drijvende kracht achter stijl en vakmanschap. Je bedient je klanten met passie en precisie, bent een artiest van achter de schaar en met jouw unieke talenten transformeer je iedereen die in jouw stoel plaatsneemt. Het runnen van een kapsalon vereist daarnaast ook toewijding, passie en constante inzet. En dat doe je misschien al jaren met evenveel succes als plezier.
Maar sta je er wel eens bij stil hoe je zou rondkomen als je niet meer kunt knippen en stylen vanwege een blessure of ziekte? Als je uitvalt en (tijdelijk) niet langer het kappersvak kunt beoefenen, kan dat een grote financiële klap betekenen. Als zelfstandige kapper krijg je dan te maken met een drastisch inkomensverlies. En langdurige arbeidsongeschiktheid brengt het bestaan van je kapsalon misschien zelfs in gevaar.
Wij begrijpen de uitdagingen van het kappersvak en bieden een op maat gemaakte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) die specifiek is ontworpen om jouw beroep te dekken. Jouw talenten verdienen de best mogelijke bescherming en jij de rust en zekerheid van een stabiel inkomen. Ook bij arbeidsongeschiktheid.
Geef vorm aan je toekomst
Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.
Daarom een AOV voor jou als kapper
Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor zelfstandigen in allerlei werkvelden. Ook voor kappers kan onze AOV een cruciale rol spelen in het beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen die hun vermogen om te werken beïnvloeden.
En dat is geen overbodige luxe. Want we hoeven jou niet te vertellen dat kappers geregeld te maken krijgen met klachten aan hun rug, armen, nek of polsen. Een veelvoorkomende blessure en risico van het vak is bijvoorbeeld het carpaal tunnel syndroom.
Stel je het volgende scenario eens voor. Als je tijdens het knippen, kleuren en föhnen steeds dezelfde, herhalende beweging met je polsen maakt, kan er na verloop van tijd een zenuw in het midden van je arm bekneld raken. Met pijn, minder kracht en gevoel in je handen en armen tot gevolg. Met een beetje pech kunnen deze CTS-pijn en tintelingen naar je hele arm uitstralen en wordt de pijn zo hevig dat je je arm niet goed meer kunt bewegen. Laat staan werken.
Een arts kan je dan adviseren om je handen rust te geven, medicatie te nemen en/of fysiotherapie te volgen. Het kan ook goed zijn dat jou wordt afgeraden om gedurende langere perioden herhaalde bewegingen uit te voeren, zoals het vasthouden van scharen en het knippen van haar. Dat zou ingewikkeld worden, omdat je beroep als kapper natuurlijk volledig afhankelijk is van het gebruik van je handen en behendige hand- en armbewegingen. Misschien kun je aangepaste technieken uitproberen om zo om de pijn en zwakte in je hand heen te werken, maar je hebt kans dat je productiviteit desondanks aanzienlijk daalt. Je salon kan intussen haar klanten gaan verliezen omdat je niet langer de kwaliteit en snelheid kan bieden waaraan ze gewend zijn.
Mogelijk kom je voor de uitdaging te staan om je beroep tijdelijk of mogelijk permanent te moeten onderbreken. Met wat geluk heb je een vervanger of team dat dit kan opvangen, maar zo niet, dan heeft je salon te lijden onder je afwezigheid. Zo krijg je niet alleen te maken met je huidige fysieke beperkingen, maar ook financiële en emotionele stress door het verlies van inkomen. Zeker als je persoonlijk afhankelijk bent van je saloninkomen voor je levensonderhoud en lopende kosten.
Dit scenario laat zien hoe je als kapper arbeidsongeschikt kunt raken door een aandoening zoals het carpaal tunnelsyndroom, wat resulteert in ernstige beperkingen die van invloed zijn op je vermogen om je beroep uit te oefenen en een gezond kappersinkomen te verdienen.
In zo'n geval kan een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van grote waarde zijn. Deze verzekering voorziet jou van financiële steun tijdens de periode van arbeidsongeschiktheid, waardoor je je kunt concentreren op je herstel met ondersteuning van onze arbeidsdeskundige specialisten.
Ontdek daarom gelijk of een AOV ook nuttig kan zijn voor jou:
Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering neemt het zorgen over: nu en straks
De verzekering van Univé tegen én bij arbeidsongeschiktheid is er ook voor jou als kapper. En gaat om meer dan een uitkering alleen. We staan je bij al voordat je uitvalt:
Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.
Meer weten over deze diensten?
Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.
Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.
Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheidsverzekering op maat.
Een AOV voor mensen in het kappersvak is vaak minder duur dan gedacht
Het is een hardnekkig misverstand dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering altijd duur moet zijn. Besef ook dat de kosten van arbeidsongeschikt raken, waarschijnlijk hoger liggen dan de premie van je AOV zal zijn. En wist je dat de premie grotendeels fiscaal aftrekbaar is?
Bovendien stel jij als kapper zelf je Univé AOV op maat samen. Zo heb je zelf invloed op hoeveel premie je elke maand zult betalen, hoe hoog de uitkering moet zijn als je uitvalt en hoe lang deze zal doorlopen. Je kunt tot wel 90% van je kappersinkomen verzekeren. En raak je zwanger? Dan is je inkomen gedurende het zwangerschapsverlof verzekerd!
Jouw toekomst, onze zorg: financiële bescherming voor kappers
Univé biedt preventie en flexibele AOV-opties die aansluiten op jouw budget en behoeften. Je kunt een passende dekking kiezen die jou een geruststellende bescherming biedt zonder je financiën te belasten. Bovendien mag je rekenen op onze arbeidsdeskundige ondersteuning en een soepele claimprocedure als dat nodig is. Zet vandaag een eerste stap:
Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen?
Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder adviseur. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.
Let wel op: een AOV moet naadloos aansluiten op jouw situatie en wensen. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan. Daarom is het zelf online afsluiten alleen aan te raden als je al ervaring hebt met een AOV, je je goed hebt ingelezen én een goed beeld hebt van de voorwaarden en dekking.
Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past.
Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen.
Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.
Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.
Een collega-kapper met AOV aan het woord
Van kappers tot winkeliers en schilders en installateurs: lees de verhalen van de zelfstandigen die we hebben mogen begeleiden toen (en zelfs voordat) ze arbeidsongeschikt raakten. Ontdek hoe we ondanks hun uiteenlopende beroepen het verschil konden maken voor hen allemaal.
Meer over arbeidsongeschiktheid
Veelgestelde vragen
Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.