Lekkage
- Waterschade keuken verzekering
- Lekkage waterleiding verzekering
- Lekkage door verstopping verzekering
- Lekkage opsporen
- Lekkage dak verzekering
- Gevolgschade lekkage verzekering
- Lekkage muur verzekering
- Lekkage vloerverwarming verzekering
- Lekkage vaatwasser verzekering
- Lekkage meterkast verzekering
- Lekkage balkon verzekering
- Lekkage door storm verzekering
Lekkage in de badkamer en je verzekering
Een lekkage in de badkamer is erg vervelend, en kan daarnaast leiden tot gevolgschade. Gelukkig wordt schade door lekkage in de badkamer vaak vergoed door je verzekering. Hoe dit precies zit? We leggen het je uit.
Welke verzekering dekt lekkage in de badkamer?
ls je lekkage hebt in je badkamer, dan heb je waarschijnlijk te maken met twee soorten schades:
- Schade aan je inboedel: Denk hierbij aan beschadigde meubels, kleding of overige spullen.
- Schade aan je woning: Dit kan bijvoorbeeld gaan om beschadigde muren, vloeren, plafonds of leidingen.
Voor schade aan je inboedel heb je een inboedelverzekering nodig. Deze verzekering vergoedt de schade aan je spullen die veroorzaakt is door een onverwachte gebeurtenis, zoals een lekkage. Lees meer over de inboedelverzekering
Voor schade aan je woning heb je een opstalverzekering nodig. Deze verzekering dekt de schade aan je huis zelf, zoals muren, vloeren, dak en leidingen. Lees meer over de opstalverzekering
Deze schade door lekkage wordt niet vergoed door Univé
Niet alle schade door lekkage in de badkamer wordt vergoed door Univé. Bijvoorbeeld als de waterschade is veroorzaakt door te weinig onderhoud, slijtage, eigen schuld of opzet. Heb je bijvoorbeeld schade door lekkage van kitranden die al lang aan vervanging toe waren? Je verzekering dekt deze schade niet.
Waterschade aan je huis
Gevolgschade van een lekkage in de badkamer is verzekerd bij je opstalverzekering. Voorbeeld hiervan zijn schimmel op de muur of gebarsten badkamertegels. Waterschade aan vloeren, muren of plafonds valt namelijk onder schade aan de opstal van je huis.
Wat moet ik doen bij lekkage in de badkamer?
Als je lekkage in de badkamer hebt, is het belangrijk om de schade zo klein mogelijk te houden. Hiermee kun je gevolgschade van de lekkage voorkomen. Dit kun je op de volgende manieren doen:
- Vang lekkend water op met een emmer of teil. Heb je een lekkende gootsteen in de badkamer? Of lekt er water vanuit de badkamer door een plafond beneden? Vang het lekkende water dan op. Dit doe je door er een emmer of teil onder te zetten. Zo is de kans kleiner dat de lekkage geen gevolgschade veroorzaakt aan bijvoorbeeld vloeren.
- Ventileer je huis. Lekkage maakt de lucht in huis vochtiger, waardoor schimmel in huis kan ontstaan. Bijvoorbeeld op muren en plafonds. Ga dit tegen door ramen zoveel mogelijk open te houden.
- Repareer of vervang kapotte kitranden. Heb je lekkage in de badkamer door kapotte kitranden? Repareer of vervang deze. Het is sowieso verstandig om de kitranden in je badkamer regelmatig te controleren.
- Laat lekkende leidingen of afvoerbuizen snel repareren. Hoe langer lekkage in je badkamer doorgaat, hoe groter de schade. Als je de bron van het lek vindt, is het daarom verstandig om dit zo snel mogelijk te (laten) repareren.
Lekkage door voegen, de afvoer of de douchebak
Veel mensen denken dat lekkage door voegen, afvoer of douchebak niet verzekerd is. Dit is vaak niet altijd het geval. Als de lekkage is ontstaan door een defect of een onverwachte gebeurtenis, dan is de schade vaak wel gedekt. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van de Univé woonverzekering goed door te lezen. Zo weet je zeker waar je aan toe bent. Voorwaarden bekijken.
Lekkage badkamer melden
Heb je schade door lekkage in de badkamer? Meld dit dan zo snel mogelijk bij je verzekering. Bij Univé kun je waterschade door lekkage in de badkamer op verschillende manieren melden.
- Bel ons spoednummer (24/7 bereikbaar)
Heb je hulp nodig bij een noodgeval? Bel dan met 0592 348 112. De medewerkers van de Univé Alarmcentrale zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Gebruik dit nummer bij een calamiteit of enorme schade. Deze kun je niet online melden.
- Meld je schade online
Je kunt 24 uur per dag eenvoudig online je schade melden via Mijn Univé. Je beantwoordt daarbij een paar vragen en verstuurt online je gegevens naar ons. Nog geen account? Maak hier je account aan.
Schade melden via de Univé App
Heb je de Univé App? Meld jouw schade dan direct via de app. Als je de app nog niet hebt, kun je die hier downloaden.
Persoonlijk contact met een medewerker
Bekijk al onze contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij jou in de buurt.
Nog geen opstalverzekering?
Heb jij je huis nog niet verzekerd bij Univé? Je kunt online eenvoudig en snel je premie berekenen. Bij Univé ben je nooit onderverzekerd.