Verzekeringen voor verloskundigen
Ben jij als verloskundige beschermd tegen zakelijke risico's?
Als verloskundige draag je een immense verantwoordelijkheid voor het welzijn van zowel ouder als kind. En dat tijdens misschien wel de meest cruciale momenten van hun beider leven. Maar waar je tijdens en rondom de bevalling hoogwaardige medische zorg en begeleiding biedt, ben je daarnaast als zelfstandige ook zelf blootgesteld aan diverse zakelijke risico's. Risico's die jouw verloskundigenpraktijk en professionele reputatie kunnen bedreigen.
Van juridische geschillen tot onverwachte bedrijfsstoringen en inkomensverlies tot gevolg, deze risico's kunnen aanzienlijke financiële en operationele gevolgen hebben. Zakelijke verzekeringen zijn daarom van essentieel belang om je te beschermen tegen zulke onvoorziene omstandigheden.
Bescherming tegen de belangrijkste risico's als verloskundige
Hieronder zie je de de grootste risico's die je als zelfstandige zorgverlener met jouw verloskundigenpraktijk loopt. Door de juiste verzekeringen af te sluiten, kun je met vertrouwen je essentiële werk voortzetten, wetende dat je praktijk en persoonlijke belangen goed zijn beschermd.
Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering is er altijd een stabiel inkomen. Ook wanneer je door overbelasting, burn-out, ziekte, je eigen zwangerschap of ongeval (gedeeltelijk) uitvalt. Met onze preventiediensten en persoonlijke begeleiding bij re-integratie sta je er daarbij nooit alleen voor.
Ook voor verloskundigen kan juridische hulp bij conflicten wel eens van belang zijn. Daarmee ontkom je aan je hoge advocaatkosten en kun je zonder al te veel zorgen verder met je praktijk. Kosten die je moet maken voor rechtsbijstand, verweer of schadebeperking zijn met een zakelijke rechtsbijstandverzekering verzekerd.
Voor sommige patiënten reis je stad en land af in de auto. Je bent net onze bedrijfsautoverzekering snel en goed verzekerd de weg op met jouw bestelauto of zakelijke auto – ook bij een privérit. Je hebt keuze uit WA, WA+ en All Risk dekking. Met de eigen vervoerverzekering zijn daarbij ook de waardevolle spullen die je vervoert in je bedrijfsauto 24/7 verzekerd tegen schade en diefstal.
Met een roerende zakenverzekering ben je verzekerd tegen inventarisverlies door brand, diefstal en andere redenen. Met een gebouwenverzekering verzeker je bovendien je praktijk.
Alle verzekeringen voor verloskundigen
Er zijn verschillende verzekeringen die speciaal werden ontworpen om jou en je praktijk te beschermen tegen bedrijfsrisico's. De meest gekozen verzekeringen voor verloskundigen zijn de arbeidsongeschiktheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering, bedrijfsautoverzekering en roerende zakenverzekering.
Sluit je binnen het Ondernemerspakket meerdere verzekeringen af? Dan ontvang je een aantrekkelijke pakketkorting tot 10%.
Direct inzicht in zakelijke risico's voor medische professionals in de verloskunde
Welke zakelijke risico's loop je als vroedkundige eigenlijk? En hoe bescherm je je praktijk daartegen? Doe de OndernemersCheck en ontdek in een handomdraai waar je financiële kwetsbaarheden zitten. Bekijk gelijk welke zakelijke verzekeringen van nut kunnen zijn en het beste bij jouw bestaan als verloskundige passen.
Zelf opvangen of beter verzekeren?
Met de inzichten van de OndernemersCheck kun je goed beoordelen welke schade je (deels) zelf kunt opvangen, en welke risico's je beter verzekert.
Toch graag even overleggen? Geen probleem. Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op. Samen met een van onze adviseurs kun je jouw behoeften als verloskundige bespreken en de verzekering(en) vinden die daar het best bij passen.
De voordelen van het verzekeringspakket voor verloskundigen
Het Univé Ondernemerspakket is afgestemd op jouw werk in de obstetrie. Je stelt het pakket naar eigen wens samen. En je kiest natuurlijk zelf wat je verzekert, en wat niet:
Veel gestelde verzekeringsvragen door zelfstandigen met een verloskundigenpraktijk
Dit zijn de meest gestelde vragen over zakelijke verzekeringen door verloskundigen, vroedkundigen, accoucheuses en andere mensen in de obstetrie zoals jij:
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht. Toch gebeurt het vaak dat er een situatie plaatsvindt waarin je deze verzekering moet afsluiten, bijvoorbeeld als een klant hierom vraagt. Soms is het ook zo dat de brancheorganisatie dit van een bedrijf eist. 85% van de bedrijven heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten.
De roerende zakenverzekering omvat diverse onderdelen, waarvan de inventarisverzekering de bekendste is. Als zzp'er kun je bij Univé online je inventaris en voorraden verzekeren. Voor mkb'ers bieden wij de mogelijkheid om samen met een adviseur je roerende zakenverzekering op maat samen te stellen. Met deze verzekering kun je onder andere de volgende zaken verzekeren: inventaris, voorraden, geld en betaalmiddelen, motorrijtuigen, dieren, roerende zaken van andere personen, elektronica, machinebreuk, melk, huurdersbelang, eigenaarsbelang/pachtersinvestering en andere roerende zaken.
Ja, met de incassodekking van je zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250. Na je melding starten wij een incassoprocedure voor je. Zo krijg je hulp van onze gespecialiseerde juristen met het incasseren van de omzet waar jij voor gewerkt hebt.
Ja, de arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor allerlei verschillende beroepen en ondernemers. Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk.
Ja, met de bedrijfsautoverzekering of zakelijke personenautoverzekering van Univé ben je ook verzekerd wanneer je de bedrijfsauto privé gebruikt. De bedrijfsauto moet wel verzekerd zijn op naam van het bedrijf.