Verzekeringen voor restaurants
Is jouw restaurant goed beschermd tegen bedrijfsrisico's?
Als restauranthouder doe je niets liever dan mensen samenbrengen en memorabele culinaire ervaringen creëren. Je zorgt dat het je gasten aan niets ontbreekt en jouw passie voor gastvrijheid en kwaliteit maakt je zaak tot een geliefde plek voor je klanten.
Maar als eigenaar van een restaurant sta je dagelijks ook voor diverse uitdagingen en risico's die je bedrijf kunnen raken. Van keukenbrand, diefstal en voedselvergiftiging tot juridische geschillen met leveranciers en aansprakelijkheid voor ongevallen in je eetgelegenheid: de impact van dergelijke incidenten kan aanzienlijk zijn.
Succesvolle restaurants bouwen daarom niet alleen aan een goede reputatie voor hun culinaire aanbod, maar zorgen ook voor een solide risicobeheerstrategie om operationele continuïteit te waarborgen. Zakelijke verzekeringen zijn essentieel om je restaurant te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen die financiële schade kunnen veroorzaken en het voortbestaan van het restaurant in gevaar brengen.
De belangrijkste risico's én verzekeringen voor jou als restauranteigenaar
Het runnen van een restaurant brengt een unieke set aan uitdagingen en risico's met zich mee. Maar met een solide verzekeringsdekking kun je je restaurant veiligstellen tegen zulke onvoorziene gebeurtenissen en financiële tegenslagen:
De gebouwenverzekering beschermt tegen schade aan het restaurantpand door brand, storm of vandalisme.
De inventarisverzekering dekt de waarde van apparatuur en (keuken)voorraden bij schade of diefstal.
De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is cruciaal om claims van klanten of derden bij letsel of schade te dekken.
De rechtsbijstandverzekering helpt bij en dekt kosten van juridische geschillen, zoals conflicten met leveranciers of klanten.
De arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt een inkomen als jij als restauranteigenaar en –medewerker door ziekte of een ongeval niet meer (volledig) kunt werken.
Als ingehuurd personeel of stagiairs onder werktijd lichamelijk letsel oplopen, ben je met de werknemersschadedekking gedekt tegen financiële gevolgen. Deze verzekering kun je online alleen afsluiten als dekking op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
Een ongeluk is zo gebeurd. De bedrijfsautoverzekering is er daarom ook voor ondernemers in de horeca. De bestelbusverzekering is er voor de bescherming van voertuigen die worden gebruikt voor leveringen, essentiële logistieke ondersteuning bieden. Bezorg je ook bij klanten thuis of kook je op locatie? Met de eigen vervoerverzekering verzeker je de spullen, apparaten en materialen die je vervoert met je bedrijfsauto. En sta je met een verkoopwagen op bijvoorbeeld evenementen of markten? Die kun je verzekeren met de zakelijke aanhangwagenverzekering.
Bedrijfsrisico's voor restaurants zijn dus talrijk en divers. De genoemde verzekeringen vormen gezamenlijk een vangnet dat jou als ondernemer met een eigen restaurant in staat stelt met vertrouwen te blijven doen waar je het beste in bent: het bieden van uitstekende service en onvergetelijke gerechten aan je klanten.
Alle verzekeringen voor ondernemers met een eigen restaurant
Zakelijke verzekeringen zijn dus essentieel voor restaurants omdat ze bescherming bieden tegen de vele risico's die gepaard gaan met het runnen van een horecazaak. Alles om je passie en harde werk te beschermen, toch?
Hieronder vind je een compleet overzicht van alle zakelijke verzekeringen die we hebben voor eigenaren van restaurants en andere zelfstandigen in de horeca. Ook handig om te weten: je ontvangt een pakketkorting tot wel 10% als je meerdere verzekeringen tegelijk afsluit.
Welke risico's loop ik als restauranthouder?
Heb jij al voldoende inzicht in welke zakelijke risico's je loopt rondom jouw horecazaak? Ben je goed beschermd tegen onvoorziene gebeurtenissen? Want welke dat zijn, verschilt per ondernemer en branche. Het is daarom verstandig om deze risico's een keer in kaart te brengen.
Krijg direct inzicht met de OndernemersCheck. Zo kun je afwegen welke schade je zelf kunt opvangen en welke je beter kunt verzekeren.
Advies nodig? Een van onze adviseurs denkt graag kosteloos en vrijblijvend met je mee. Samen kun je effectief jouw specifieke behoeften als restauranteigenaar doorlichten, en de juiste combinatie van verzekeringen vinden die passen bij jouw situatie en budget.
Profiteer van pakketkorting op je zakelijke verzekeringen
Sluit je meerdere zakelijke verzekeringen af voor jouw restaurant? Dan ontvang je automatisch een voordelige pakketkorting tot wel 10%.
Vaak gestelde vragen door andere ondernemers met een eigen restaurant
Bekijk de meest gestelde vragen van professionals in de horeca zoals jijzelf over zakelijke verzekeringen.
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht. Toch gebeurt het vaak dat er een situatie plaatsvindt waarin je deze verzekering moet afsluiten, bijvoorbeeld als een klant hierom vraagt. Soms is het ook zo dat de brancheorganisatie dit van een bedrijf eist. 85% van de bedrijven heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten.
De roerende zakenverzekering omvat diverse onderdelen, waarvan de inventarisverzekering de bekendste is. Als zzp'er kun je bij Univé online je inventaris en voorraden verzekeren. Voor mkb'ers bieden wij de mogelijkheid om samen met een adviseur je roerende zakenverzekering op maat samen te stellen. Met deze verzekering kun je onder andere de volgende zaken verzekeren: inventaris, voorraden, geld en betaalmiddelen, motorrijtuigen, dieren, roerende zaken van andere personen, elektronica, machinebreuk, melk, huurdersbelang, eigenaarsbelang/pachtersinvestering en andere roerende zaken.
Ja, met de incassodekking van je zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250. Na je melding starten wij een incassoprocedure voor je. Zo krijg je hulp van onze gespecialiseerde juristen met het incasseren van de omzet waar jij voor gewerkt hebt.
Ja, de arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor allerlei verschillende beroepen en ondernemers. Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk.
Ja, met de bedrijfsautoverzekering of zakelijke personenautoverzekering van Univé ben je ook verzekerd wanneer je de bedrijfsauto privé gebruikt. De bedrijfsauto moet wel verzekerd zijn op naam van het bedrijf.