Verzekeringen voor psychologen
Ben jij als psycholoog voldoende beschermd tegen zakelijke risico's?
Als psycholoog speel je een grote rol in het welzijn van je patiënten, maar ben je zelf ook blootgesteld aan diverse zakelijke risico's. Van mogelijke aansprakelijkheid voor schade aan (de bezittingen van) de mensen met wie je werkt, tot het onfortuinlijke geval dat je zelf opeens uitvalt en te maken krijgt met inkomensverlies – zakelijke verzekeringen zijn ervoor om je te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden.
Of het nu gaat om aansprakelijkheidsverzekeringen (AVB), arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) of bedrijfsautoverzekeringen: met de juiste verzekering kun je met vertrouwen je werk in de psychologie voorzetten en hoef je je alleen nog te concentreren op het bieden van hoogwaardige zorg. Zet andere zorgen over je persoonlijke en zakelijke financiën, praktijk en professionele reputatie uit je hoofd.
De belangrijkste bedrijfsverzekeringen voor psychologen
Je loopt als zelfstandig psycholoog verscheidene risico's tijdens en rondom het uitvoeren van je werkzaamheden in de mentale zorg. We zetten de belangrijkste risico's waarmee jouw praktijk te maken kan krijgen onder elkaar, naast de verzekeringen waarmee je ze kunt afdekken.
Werk je met andere mensen, dan loop je altijd een aansprakelijkheidsrisico. Ook als psycholoog dus. Als jijzelf of een medewerker onverhoopt letsel of schade toebrengt aan een patiënt of diens spullen, dan ben je met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) beschermd tegen claims als gevolg van zulk letsel of schade.
Kun je als zelfstandig professional in de geestelijke gezondheidszorg je werk tijdelijk of niet meer volledig doen, dan moet je een manier vinden om te compenseren voor je inkomsten die je zo misloopt. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering beschermt jou en je praktijk tegen inkomensverlies.
Met een bedrijfsautoverzekering is ben je verzekerd, zelfs wanneer je je zakelijke auto privé gebruikt. Je bent automatisch verzekerd voor schade die je met je auto toebrengt aan een ander of zijn spullen. Dat is de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Je kunt ook kiezen voor WA+ (Beperkt Casco). Wil je ook verzekerd zijn bij diefstal van of schade aan je eigen auto? Ga dan voor All Risk (Volledig Casco).
Cybercrime, datalekken of hacking – 40% van de zelfstandigen krijgt er op een gegeven moment mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan het onbedoeld of zelfs onbewust vrijgeven van vertrouwelijke en persoonlijke (gezondheids)informatie over je patiënten, waarmee je hun privacy schendt. Onze standaard inbegrepen cyberhulp helpt jou de risico's minimaliseren. Ook staan we 24/7 voor je klaar als het toch een keer misgaat.
Hieronder vind je een compleet overzicht van al onze zakelijke verzekeringen voor psychologen andere zelfstandigen in de gezondheidszorg. Goed om te weten: je ontvangt een pakketkorting tot wel 10% als je meerdere verzekeringen tegelijk afsluit.
Alle verzekeringen voor jou als psycholoog
Alle zakelijke verzekeringen voor jou en je praktijk onder elkaar:
Breng je risico's in kaart
Dus: welke zakelijke risico's loop je eigenlijk allemaal rondom je werk als psycholoog? Ben je goed voorbereid op onvoorziene gebeurtenissen? Welke dat zijn, verschilt per praktijk. Het is daarom slim om deze zakelijke risico's een keer in kaart te brengen. Inzicht in een handomdraai:
Zelf opvangen of toch verzekeren?
Weeg met de inzichten van de OndernemersCheck in je achterhoofd eens af welke schade je eventueel zelf in staat bent om op te vangen. En welke je toch beter verzekert.
Even overleggen? Een van onze adviseurs denkt graag vrijblijvend en kosteloos met je mee. Samen kun je effectief jouw specifieke behoeften als psycholoog bekijken. En de juiste verzekering vinden die past bij jouw situatie.
Korting op jouw pakket zakelijke verzekeringen
Sluit je meerdere zakelijke verzekeringen tegelijk af? Je profiteert dan automatisch van een voordelige pakketkorting die oploopt tot wel 10%.
Veelgestelde vragen door psychologen
Bekijk de meest gestelde vragen over zakelijke verzekeringen door professionals in de gezondheidszorg zoals jijzelf:
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht. Toch gebeurt het vaak dat er een situatie plaatsvindt waarin je deze verzekering moet afsluiten, bijvoorbeeld als een klant hierom vraagt. Soms is het ook zo dat de brancheorganisatie dit van een bedrijf eist. 85% van de bedrijven heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten.
Ja, de arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor allerlei verschillende beroepen en ondernemers. Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk.
Ja, met de bedrijfsautoverzekering of zakelijke personenautoverzekering van Univé ben je ook verzekerd wanneer je de bedrijfsauto privé gebruikt. De bedrijfsauto moet wel verzekerd zijn op naam van het bedrijf.