Verzekeringen voor cafés
Is jouw café voldoende bestand tegen zakelijke risico's?
Als eigenaar van een café heb je een warme en uitnodigende omgeving gecreëerd. Eén waar je gasten samenkomen om te ontspannen en te genieten van de gastvrije sfeer en kaart. Jouw passie en toewijding maken jouw café tot een geliefde plek, en zo bouw je elke dag aan een gemeenschap waar gezelligheid en kwaliteit centraal staan.
Maar het runnen van een café brengt ook bepaalde zakelijke risico's met zich mee. Café-eigenaren zoals jij staan geregeld voor uitdagingen zoals brand, diefstal, voedselvergiftiging, uitval van jezelf of schade die je werknemers oplopen tijdens het werk, en aansprakelijkheid voor ongevallen. Zulke onvoorziene gebeurtenissen kunnen aanzienlijke financiële gevolgen hebben.
Zakelijke verzekeringen zijn daarom essentieel om je café te beschermen tegen dergelijke risico's. Verzekeringen voor gebouwen, inventaris, bedrijfsaansprakelijkheid, werknemersschade, arbeidsongeschiktheid en rechtsbijstand, helpen je om mogelijke verliezen te minimaliseren en juridische kosten te dekken. Zo kun je je concentreren op het leveren van uitstekende service en het creëren van een gezellige sfeer voor je klanten, zonder zorgen over financiële onzekerheden.
De grootste risico's die je als caféhouder loopt – en hoe je die afdekt
Als ondernemer met een eigen café word je dus geconfronteerd met diverse verantwoordelijkheden en bedrijfsrisico's. Met deze zakelijke verzekeringen kun je deze risico's effectief beheren, schade snel afwikkelen en de continuïteit van je zaak waarborgen. We zetten de belangrijkste op een rij:
Een gebouwenverzekering beschermt het cafépand tegen schade door brand, storm, vandalisme, en andere calamiteiten. Een roerende zakenverzekering biedt dekking voor schade aan je voorraden en apparatuur binnen je café, zoals meubels, keukengerei, en elektronica. Deze verzekeringen zorgen ervoor dat je snel kunt herstellen na incidenten als brand of diefstal.
Bij het uitserveren koffie gemorst over de kleding van een klant, een laptop van tafel gestoten: ongelukjes zijn helaas onvermijdelijk. Maar bij zulke schade kunnen je gasten je wel aansprakelijk stellen. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) ben je beschermd tegen zulke claims, en verzekerd als je schade toebrengt aan (spullen van) je klanten. Dit geldt ook voor ingehuurd personeel of stagiairs die bij jou het vak komen leren. Ook schade aan gehuurde en geleende spullen verzeker je met de AVB.
Contractuele conflicten met leveranciers, grote klanten die niet of veel te laat betalen of juridische problemen met je cafépersoneel: soms zit het ondernemerschap niet mee. Maar de rechtsbijstandverzekering biedt juridische bijstand bij zulke geschillen. Dit helpt bij het efficiënt oplossen van conflicten zonder hoge juridische kosten.
Ingehuurd personeel en stagiairs zijn standaard verzekerd op jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering als je die hebt afgesloten. Maar hiermee zijn ze niet verzekerd als ze onder werktijd bijvoorbeeld lichamelijk letsel oplopen. Dat verzeker je met de werknemersschadedekking.
Sta je zelf in het café en kun je opeens niet meer (volledig) werken door ziekte, burn-out, zwangerschap of een ongeval? Met arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) ben je verzekerd van een stabiel inkomen. Zo houd je financiële problemen op afstand en kun je tijdens je herstel gemakkelijker overschakelen naar een vervanger.
De bedrijfsautoverzekering is er ook voor eigenaren van een café. Bezorg je ook bij klanten thuis? Of kook je wel eens aan huis of op locatie? Met de eigen vervoerverzekering verzeker je de spullen, apparaten en materialen die je vervoert met je bedrijfsauto. En sta je met een verkoopwagen wel eens op evenementen of markten? Die kun je verzekeren met de zakelijke aanhangwagenverzekering.
Alle verzekeringen voor ondernemers met een eigen café
Dit is een volledig overzicht van alle zakelijke verzekeringen die we hebben voor café-eigenaren en andere zelfstandigen in de horeca. Je ontvangt een pakketkorting tot 10% als je meerdere verzekeringen tegelijk afsluit.
Welke zakelijke risico's loop ik met mijn café?
Het is verstandig om de bedrijfsrisico's van jouw café eens goed in kaart te brengen. Je krijgt direct inzicht met de OndernemersCheck:
Op basis daarvan kun je afwegen welke schade je zelf bereid (en in staat) bent op te vangen. En welke je toch beter kunt verzekeren.
Advies nodig? Een van onze adviseurs denkt desgewenst vrijblijvend en kosteloos met je mee. Samen kun je effectief jouw specifieke behoeften als ondernemer met een eigen café doorlichten, en de juiste combinatie van verzekeringen vinden die passen bij jouw situatie en budget.
Profiteer van pakketkorting op je zakelijke verzekeringen
Sluit je meerdere zakelijke verzekeringen af voor jouw zaak? Dan ontvang je automatisch een voordelige pakketkorting tot wel 10%.
Veelgestelde vragen door café-eigenaren
Bekijk de meest gestelde vragen van professionals in de horeca zoals jijzelf over zakelijke verzekeringen.
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht. Toch gebeurt het vaak dat er een situatie plaatsvindt waarin je deze verzekering moet afsluiten, bijvoorbeeld als een klant hierom vraagt. Soms is het ook zo dat de brancheorganisatie dit van een bedrijf eist. 85% van de bedrijven heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten.
De roerende zakenverzekering omvat diverse onderdelen, waarvan de inventarisverzekering de bekendste is. Als zzp'er kun je bij Univé online je inventaris en voorraden verzekeren. Voor mkb'ers bieden wij de mogelijkheid om samen met een adviseur je roerende zakenverzekering op maat samen te stellen. Met deze verzekering kun je onder andere de volgende zaken verzekeren: inventaris, voorraden, geld en betaalmiddelen, motorrijtuigen, dieren, roerende zaken van andere personen, elektronica, machinebreuk, melk, huurdersbelang, eigenaarsbelang/pachtersinvestering en andere roerende zaken.
Ja, met de incassodekking van je zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250. Na je melding starten wij een incassoprocedure voor je. Zo krijg je hulp van onze gespecialiseerde juristen met het incasseren van de omzet waar jij voor gewerkt hebt.
Ja, de arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor allerlei verschillende beroepen en ondernemers. Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk.
Ja, met de bedrijfsautoverzekering of zakelijke personenautoverzekering van Univé ben je ook verzekerd wanneer je de bedrijfsauto privé gebruikt. De bedrijfsauto moet wel verzekerd zijn op naam van het bedrijf.