Ga naar inhoud

Van burn-outklachten naar bedrijfsovername

Sander Lodewick neemt het familiebedrijf over van zijn vader. Maar de bedrijfsoverdracht verloopt verre van soepel en weegt zwaar op de schouders van Sander…

Sinds de oprichting in 1932 is dames- en herenmodezaak Lodewick een familiebedrijf. De huidige eigenaar Jos wil deze traditie in stand houden en het bedrijf overdragen aan zijn zoon Sander. Sanders’ ideeën over de toekomst van het bedrijf zorgen voor veel weerstand bij Jos. Sander ervaart hierdoor veel stress en heeft slapelozen nachten. Hij is moe en voelt dat er niet veel meer nodig is om uit te vallen.

Omdat Sander een AOV-verzekering van Univé heeft, neemt hij contact op met een arbeidsdeskundige. Samen vinden ze een oplossing: Sander mag een coach inschakelen om de bedrijfsoverdracht te begeleiden. Een intensief traject van een jaar, volledig vergoed door de AOV van Univé, waarin de goede relatie tussen en vader en zoon hersteld kan worden.

Benieuwd hoe het traject heeft uitgepakt voor Sander en zijn vader Jos?
Lees hier het hele verhaal van Sander.

Waarom onze arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Geef uw toekomst vorm met de AOV op maat van Univé

Onze AOV is meer dan alleen een uitkering als u arbeidsongeschikt raakt. Univé heeft bijvoorbeeld ook veel aandacht voor uw herstel. Ons team van specialisten helpt u op een verantwoorde manier te re-integreren of - in sommige gevallen - arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Zo kunt u experts om advies vragen over uw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kunt u - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van uw onderneming vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Voorwaarden en documenten AOV

Meer informatie over onze arbeidsongeschiktheidsverzekering? Bekijk de verzekeringskaart of download de voorwaarden en de handige brochures.

Heb je al een AOV bij Univé? Log dan in op Mijn Univé en bekijk jouw voorwaarden en polis.

Meer informatie over de AOV

Premie AOV fiscaal aftrekbaar

U mag de jaarpremie van uw AOV bij uw belastingaangifte grotendeels aftrekken van "Inkomen uit werk en woning" (box 1). Hierdoor krijgt u een deel van uw AOV-premie via de belasting weer terug. Let op: raakt u arbeidsongeschikt, dan moet u over deze uitkering ook inkomstenbelasting betalen.

Is een AOV verplicht?

Op dit moment is een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet verplicht. Maar dit gaat wel veranderen. De verplichte AOV gaat naar verwachting in 2027 in en wordt uitgevoerd door het UWV. Het voordeel van een ‘vrijwillige’ AOV van Univé? U bepaalt zelf de dekking en de hoogte van de premie en uitkering.

Hoe wordt de uitkering berekend?

Als u zich bij ons ziek meldt, bepaalt u met de schadebehandelaar van Univé – eventueel met hulp van externe, onafhankelijke medische deskundigen – voor hoeveel procent u uw werk niet meer kunt doen. Dit percentage bepaalt de hoogte van de uitkering. De verzekering keert uit als u voor minimaal 25% uw werk niet meer kunt doen.

AOV aangevraagd. En dan?

Als je een AOV hebt aangevraagd, beoordelen wij deze. De beoordeling bestaat uit twee delen: een technische en een medische beoordeling. 

Meer lezen

Voorkomen & beperken-budget

Univé vindt het belangrijk dat u gezond kunt ondernemen. Gezond en vitaal ondernemen is belangrijk om duurzaam te ondernemen. Daarom mag u elk jaar gebruikmaken van onze geselecteerde preventiediensten die u hierbij helpen. Zo kunt u zich inschrijven voor het vitaliteitsprogramma of een vergoeding voor hulpmiddelen kiezen. Meer informatie.

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Hulp bij arbeidsongeschiktheid

Hulp nodig bij arbeidsongeschiktheid? Bekijk hoe u contact met ons kunt opnemen.

Meer lezen over de AOV