Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor bouwondernemers
Wat als jij arbeidsongeschikt wordt?
Als eigen baas moet je je zaakjes goed op orde hebben. Zeker als je een zwaar beroep hebt en met je handen werkt. Of je nou schilder, installateur, stukadoor, glazenwasser of bulldozermachinist bent: er rust een hoop op jouw schouders.
Want wat gebeurt er als je tijdelijk niet of minder kunt werken? Bijvoorbeeld als je op de bouwplaats een ongeluk krijgt? Of je lichaam door die vele klussen hebt overbelast? Uit de roulatie raakt door werkstress of ziekte? En moet herstellen voordat je weer aan de slag kan? Kun je dan je vaste lasten blijven betalen?
Geef vorm aan je toekomst
Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.
Vang inkomensverlies op, maar voorkóm vooral arbeidsongeschiktheid
Doe jij lichamelijk zwaar of gevaarlijk werk, dan loop je een hoger risico om arbeidsongeschikt te raken dan de gemiddelde ondernemer. Veel gezien zijn klachten aan de rug, schouders en armen, maar ook burnouts als gevolg van financiële druk of conflicten met werknemers, klanten of toeleveringsbedrijven.
Er zijn ondernemers in de bouw en techniek die zo'n periode van arbeidsongeschiktheid zelf kunnen opvangen met spaargeld of een andere bron van inkomsten. Maar heb jij die mogelijkheid niet, of kun je daar maar korte tijd mee vooruit, dan is de bijstand het enige vangnet dat er voor jou als zelfstandige overblijft. En dat is geen vetpot.
Je doet er daarom goed aan om je op (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid voor te bereiden, zodat je niet zonder inkomen komt te zitten en financiële problemen op afstand houdt. En weet je eigenlijk hoe je de risico's om uit te vallen zo klein mogelijk houdt?
AOV afsluiten
Wil je de mogelijkheden voor het verzekeren van je inkomen met een adviseur bespreken? Of zelf gelijk online een AOV afsluiten? Zet vandaag nog een eerste stap:
Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past.
Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen.
Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.
Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.
Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen?
Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder adviseur. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.
Let wel op: een AOV moet naadloos aansluiten op jouw situatie en wensen. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan. Daarom is het zelf online afsluiten alleen aan te raden als je al ervaring hebt met een AOV, je je goed hebt ingelezen én een goed beeld hebt van de voorwaarden en dekking.
Heb je een AOV nodig? Doe de check.
Ben je je aan het oriënteren op een AOV verzekering, maar weet je niet zeker of je deze nodig hebt? Doe dan de AOV check. Zo weet je direct hoeveel en welke risico’s je loopt met jouw beroep en of een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten verstandig is.
De voordelen van een AOV in de bouw, productie en techniek
Ga voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering met de juiste dekking die past bij jouw beroep in de bouw of techniek. Regel het goed zodat jij je geen zorgen hoeft te maken en met een gerust hart kunt doen waar je het beste in bent: werken met je handen.
Met een goede AOV ben jij verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid.
Ook word je ondersteund bij het voorkomen en beperken van arbeidsongeschiktheid. Bij Univé doen we er alles aan om te zorgen dat jij gezond en op een toekomstbestendige manier je werk kan doen.
En gaat het toch mis? Dan helpen we je om zo snel mogelijk en op een verantwoorde manier weer aan het werk te kunnen, terwijl jij je met minder zorgen om geld, kunt richten op je herstel.
Ervaringen van mede-ondernemers: een installateur en schilder aan het woord
We zien vele ondernemers in de techniek, productie, bouw, installatie en infrastructuur die baat hebben bij hun arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Univé.
Zo ook zelfstandig schilder Martijn met zijn langdurige vermoeidheids- en hoofdpijnklachten door een coronabesmetting, en installateur Max die door een auto-ongeluk zijn beroep niet meer kon uitoefenen. Lees meer over hun ervaring van arbeidsongeschikt raken en hoe Univé hen er financieel en met arbeidsdeskundige begeleiding weer bovenop hielp:
Meer over arbeidsongeschiktheid & de AOV
Wanneer ben je eigenlijk arbeidsongeschikt? Wat is een AOV? Hoe weet je of je er een nodig hebt? Hoeveel kost de AOV en wat krijg je ervoor terug? Is de premie aftrekbaar? Biedt Univé korting? Ontdek alles wat je wilt weten wanneer je overweegt AOV af te sluiten.
Ontdek alle verzekeringen voor zzp'ers in de bouw
Verken meer verzekeringen voor ondernemers in de bouw, productie en techniek of: