Aanvragen van gespreid betalen verplicht eigen risico
Wilt u volgend jaar niet voor financiële verrassingen komen te staan? En verwacht u uw verplicht eigen risico volledig te gebruiken? Dan kunt u de regeling 'Gespreid betalen eigen risico' aanvragen. Dit doet u in Mijn Univé Zorg.
Naar inlogpagina Mijn Univé Zorg
Dit is hoe het werkt
Bij Univé heeft u de keuze uw verplicht eigen risico in 10 termijnen te betalen. Kiest u hiervoor? Dan betaalt u vanaf eind februari tot en met eind november een bedrag van € 38,50 per persoon per maand. Ook als u nog geen zorgkosten heeft gemaakt.
Gespreid betalen eigen risico aanvragen
U kunt het gespreid betalen van uw eigen risico aanvragen als u:
- bij ons verzekerd bent op 1 januari van het jaar waarin u uw eigen risico gespreid wilt betalen
- 18 jaar of ouder bent
- verwacht uw eigen risico te gaan gebruiken
- geen vrijwillig eigen risico heeft naast het verplicht eigen risico
- deze regeling uiterlijk op 31 januari 2024 heeft aangevraagd
Aanvragen via Mijn Univé Zorg
U kunt de regeling voor 2024 tot en met 31 januari 2023 aanvragen. Maakt u nu gebruik van de regeling 'Gespreid betalen eigen risico'? In Mijn Univé Zorg kunt u de regeling bekijken. Liever stopzetten? Dat kan op elk gewenst moment.
Betaalt u nu uw eigen risico gespreid?
Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden voor deze regeling. Als u voldoet aan de voorwaarden verlengen wij de regeling automatisch voor u. U kunt de regeling op elk gewenst moment stopzetten via Mijn Univé Zorg. Heeft u in 2023 te veel betaald? Dan krijgt u dit bedrag in het eerste kwartaal van 2024 automatisch terug.
Veelgestelde vragen
Tips
Kunt u zorgtoeslag krijgen?
Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten voor uw Nederlandse zorgverzekering. Of u zorgtoeslag krijgt, bepaalt de overheid. De hoogte van de zorgtoeslag hangt af van uw inkomen. Meer over zorgtoeslag vindt u op de site van de Belastingdienst.
Zorgverzekeringslijn.nl
Bij Zorgverzekeringslijn.nl kunt u terecht voor gratis en onafhankelijk advies. Zij helpen u om uw financiële situatie op orde te krijgen. Daarnaast kunnen zij u doorverwijzen naar (schuld)hulpverlenende instanties.