16 mei 2020
Starten als zzp’er
Je hebt er nog eens een nachtje over geslapen. Er met vrienden en familie over gepraat en er nog een paar extra nachten over geslapen. En nu gaat het gebeuren: voor jezelf beginnen. Maar waar begin je eigenlijk precies aan? En hoe loopt dat zo goed mogelijk? Gelukkig hoef je niet alleen te starten, maar samen met Univé. Wij helpen zzp’ers graag verder met adviezen waar je als beginnende ondernemer écht iets aan hebt. Samen werken we aan jouw zaak.
Begin bij het begin
Er zijn weinig ondernemers die dit het leukste onderdeel vinden van voor zichzelf beginnen, maar het is wel echt nodig. Onderzoek doen naar de markt en het soort bedrijf dat je wilt starten . Daarom is het verstandig om voor jezelf een plan op te stellen. Daarmee breng je zowel de grote als de kleinere lijnen in kaart.
Wanneer noem je je nieuwe bedrijf bijvoorbeeld een succes? En welke stappen zijn er nodig om dat te realiseren? Die vragen geven je al een goed beginpunt voor je plan, waarbij er vanzelf nog meer vragen naar boven komen. Hiermee kun je een planning maken en prioriteiten stellen.
Heb je investeerders nodig? Dan zul je ook nog een financieel plan moeten opstellen. Hiermee laat je zien welke kosten en opbrengsten je verwacht. Je gaat uitgebreid in op je businessmodel en laat tot in detail zien hoe het totale financiële plaatje er volgens jou uitziet.
Onderzoek de risico’s
Hoe het risico-onderzoek er voor jouw bedrijf precies uitziet, verschilt per product of dienst. Daarom geven we bij Univé altijd persoonlijk advies op dit gebied. Maar over het algemeen onderzoek je de volgende vragen:
Hoe zit het met mijn aansprakelijkheid?
Of je nu een zzp’er bent of meerdere mensen in dienst hebt, jouw bedrijf kan aansprakelijk gesteld worden voor schade die veroorzaakt wordt onder werktijd. Daarom is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering enorm belangrijk als je voor jezelf begint. Je moet er toch niet aan denken dat je opdrachtgever letsel oploopt, omdat je een boormachine van de steiger laat vallen, precies op het hoofd van je opdrachtgever?
Wat als ik arbeidsongeschikt word?
Misschien kun je het een tijdje uitzingen als je een buffer hebt, maar meer dan een of twee jaar zonder inkomen redden de meeste ondernemers niet. Daarom is het goed om te bedenken wat de beste manier is om jezelf in te dekken tegen onverwachte financiële schade door arbeidsongeschiktheid.
Waar kan ik nog meer (financiële) schade door ondervinden?
Brand-, inbraak- en waterschade zijn belangrijke dingen om over na te denken als je voor jezelf begint. Deze risico’s wil je zeker afgedekt hebben. Maar vergeet ook je bedrijfsautoverzekering niet, want schade hieraan kan zomaar ontstaan. En wat als je computer gehackt wordt met al je bedrijfsgegevens erin? Over al deze onderwerpen denken we mee.
Klaar voor de start
Nu jij alle risico’s inzichtelijk hebt gemaakt is het tijd om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Maar ook is het van belang om te begrijpen wat de invloed van de Belastingdienst is op je inkomsten en een overzichtelijke administratie opzetten: daar begint het mee. Overzicht is belangrijk voor een ondernemer, zeker als je net begint met je bedrijf.
Samen komen we er wel!
Zoals je ziet, kost deze voorbereidende fase behoorlijk wat tijd. Maar je legt daarmee wel een stevige basis om op verder te bouwen. Univé staat voor je klaar om je te helpen bij het opstarten van je bedrijf. Op persoonlijk niveau, op zakelijk niveau en op financieel niveau. Zo werken we samen aan jouw zaak.
Direct actie ondernemen?
Op onze website vind je alle verzekeringen voor jou als zzp’er. Wil je liever persoonlijk contact? Bij Univé is er altijd een adviseur die voor je klaarstaat met professioneel advies. Neem daarom gerust eens contact op voor een afspraak.
Deel dit bericht