Veelgestelde vragen top 5
Veelgestelde vragen over afsluiten
Je kunt een bedrijfsautoverzekering van Univé op verschillende manieren afsluiten. Zo kan je deze online afsluiten, via de telefoon of bij een Univé winkel bij jou in de buurt. Na het afsluiten van de verzekering heb je altijd nog 14 dagen bedenktijd. Benieuwd wat de premie is? Online kun je eenvoudig je premie berekenen
Nee, als je wilt overstappen naar Univé voor je bedrijfsautoverzekering, moet je zelf je huidige verzekering opzeggen bij je huidige verzekeringsmaatschappij. Je kunt deze op twee manieren zelf opzeggen: neem contact op met je verzekeraar of maak gebruik van de Univé opzegservice.
Nee, bij Univé kun je geen bedrijfsautoverzekering afsluiten voor bedrijfsauto's die je gebruikt om mensen te vervoeren tegen betaling, zoals taxi's of voor koerierswerk.
Je nieuwe bedrijfsauto verzekeren naast je huidige bedrijfsauto is mogelijk op verschillende manieren:
- Verzeker je nieuwe bedrijfsauto als tweede auto. Wordt de oude bedrijfsauto alsnog verkocht? Vergeet dan niet de verzekering stop te zetten.
- Verzeker de nieuwe bedrijfsauto mee op je huidige verzekering. Neem hiervoor contact met ons op. Verkoop je vervolgens de oude bedrijfsauto eerder dan veertien dagen? Dan hoef je dit niet aan ons door te geven. Heb je de oude bedrijfsauto na veertien dagen nog niet verkocht? Sluit dan een nieuwe verzekering af voor de oude bedrijfsauto.
Een tweede bedrijfsauto verzeker je eenvoudig online. Bereken je premie en sluit de bedrijfsautoverzekering direct af.
Nee, je hebt voor het online afsluiten van een zakelijke motor-, bromfiets of bedrijfsautoverzekering een meldcode nodig. Heb je geen meldcode? En wil je direct je zakelijke voertuig verzekeren? Neem dan contact op met onze Klantenservice of maak een afspraak bij een Univé-winkel bij jou in de buurt.
Veelgestelde vragen over de dekkingen: WA, WA+ en All Risk
Een cascoverzekering is niet verplicht. Het is een type verzekering voor je bedrijfsauto bovenop de verplichte WA-verzekering die extra dekking biedt. Die WA-verzekering dekt alleen de schade die je aan anderen veroorzaakt. Een cascoverzekering is handig als je ook je eigen bedrijfsauto wil verzekeren tegen verschillende soorten schade. Voor bedrijfsauto heb je daarom nog een beperkt cascoverzekering (WA+) waarbij sommige schades aan het eigen voertuig worden gedekt en een volledig cascoverzekering (All-Risk) waarbij alle schades aan het eigen voertuig worden gedekt.
Nee, het is Nederland niet verplicht om een aanhanger of oplegger WA te verzekeren. Een aanhanger of oplegger kan niet zelfstandig deelnemen aan het verkeer, deze wordt namelijk altijd voortgetrokken door een voertuig. Voor het trekkende voertuig met een Nederlands kenteken is het wel verplicht om minimaal WA verzekerd te zijn. Wil je wel je aanhanger verzekeren tegen schade en diefstal? Dit kan met de aanhangwagenverzekering.
Veelgestelde vragen over aanvullende dekkingen
De Inzittendenverzekering biedt dekking als jij of een andere inzittende door een ongeluk met de verzekerde bedrijfsauto gewond raakt, overlijdt of schade aan spullen krijgt. De inzittendenverzekering sluit je af als aanvullende dekking bij de WA-, WA+ of All Risk bedrijfsautoverzekering. Je kunt een inzittendenverzekering niet los afsluiten.
Pechhulp is een aanvullende verzekering die je bij je bedrijfsautoverzekering kunt afsluiten. Univé Pechhulp is een service waarbij we je snel weer op weghelpen bij pech met je bedrijfsauto, thuis of onderweg. Je hebt de keuze tussen twee verschillende Pechhulp dekkingen: Pechhulp Binnenland waarmee je in Nederland bent gedekt of Pechhulp Buitenland waarmee je in alle landen op de groene kaart bent gedekt.
Veelgestelde vragen over wijzigen/beëindigen
Je wijzigt je bedrijfsautoverzekering gemakkelijk online via Mijn Univé Zakelijk. Hier kun je naast je aanvullende dekkingen ook je gegevens aanpassen. Maar je kunt ook contact opnemen met Klantenservice Zakelijk om je bedrijfsautoverzekering te wijzigen.
Je kunt je bedrijfsautoverzekering dagelijks opzeggen. Dit kun je gemakkelijk zelf doen via je Mijn Univé-account. Je kunt ook de Klantenservice bellen of langsgaan bij een Univé-winkel.
Bij Univé kun je je bedrijfsautoverzekering dagelijks opzeggen, zonder opzegtermijn.
Wil je je bedrijfsautoverzekering opzeggen, dan kan dit op verschillende manieren:- Online via Mijn Univé Zakelijk
- Persoonlijk via je Univé-winkel
- Telefonisch via 0592 349 649
Je bedrijfsautoverzekering zetten we bij diefstal alleen stop als het voldoet aan deze drie voorwaarden:
- De bedrijfsauto is alleen WA verzekerd.
- Je hebt aangifte gedaan bij de politie.
- Je voertuig is als gestolen opgegeven bij de RDW.
Het stopzetten van de verzekering kan al een dag na de diefstal geregeld worden. Geef diefstal dus zo snel mogelijk aan ons door.
Ben je WA+ of All Risk verzekerd? Dan zetten we de bedrijfsautoverzekering niet stop, maar schorsen we het tijdelijk. Je betaalt dan geen premie. Is de auto na 30 dagen nog niet gevonden? En staat het als gestolen opgegeven bij de RDW? Dan stoppen wij jouw verzekering en krijg je een vergoeding voor de gestolen bedrijfsauto.
Je kunt alleen je bedrijfsautoverzekering (tijdelijk) stoppen als je jouw kenteken hebt geschorst bij de RDW. Dan heb je namelijk geen verzekeringsplicht meer. Haal je jouw bedrijfsauto uit de schorsing? Vraag dan een nieuwe bedrijfsautoverzekering aan. Hetzelfde geldt voor andere motorvoertuigen, zoals je zakelijke motor, bromfiets en personenauto.
Je kunt alleen de verzekering opzeggen als je het kenteken (tijdelijk) hebt geschorst. Krijg je de bedrijfsauto weer terug? Dan ben je verplicht eerst een bedrijfsautoverzekering af te sluiten voordat deze de openbare weg op mag.
Nee, als je wilt overstappen naar Univé voor je bedrijfsautoverzekering, moet je zelf je huidige verzekering opzeggen bij je huidige verzekeringsmaatschappij. Je kunt deze op twee manieren zelf opzeggen: neem contact op met je verzekeraar of maak gebruik van de Univé opzegservice.
Veelgestelde vragen over schade
Je kunt schade aan je bedrijfsauto op drie manieren melden. Je kunt het online doorgeven via Mijn Univé Zakelijk, je contact opnemen met onze klantenservice via of je kunt persoonlijk langsgaan bij een Univé-winkel bij jou in de buurt.
Meld de schade eenvoudig online via Mijn Univé Zakelijk en laat de ruitschade herstellen. Met een WA+ en All Risk bedrijfsautoverzekering ben je verzekerd voor ruitschade aan je bedrijfsauto. Met een WA verzekering ben je niet verzekerd voor ruitschade.
De nieuwwaarde van een bedrijfsauto is de waarde op het moment van aanschaf als nieuw, oftewel de showroomprijs. De vervangingswaarde is de geschatte kosten om een vergelijkbare bedrijfsauto te vervangen, waarbij rekening wordt gehouden met afschrijvingen.
Met een All Risk-bedrijfsautoverzekering ben je verzekerd tegen het tanken van de verkeerde brandstof. En wanneer je de aanvullende dekking Pechhulp hebt, kun je de Univé Alarmcentrale bellen om je bedrijfsauto leeg te pompen of mee te nemen voor reparatie als er schade is.
Je kunt op drie manieren een Europees schadeformulier aanvragen voor jouw bedrijfsauto. Download het formulier (printbare versie of digitale versie) via de website, neem contact op met de Klantenservice of ga langs bij een Univé-winkel bij jou in de buurt.
Nee, schade aan de lading of aan gereeschappen die je vervoert in je bedrijfsauto zijn niet standaard meeverzekerd met de bedrijfsautoverzekering. Wil je gereedschap of de goederen die je vervoert verzekeren tegen schade? Dat kan met de eigen vervoerverzekering van Univé.
Als je een bedrijfsautoverzekering met All Risk-dekking hebt, dan is schade aan je bedrijfsauto door een steenmarter verzekerd. Goed om te weten: als je deze schade bij ons meldt, dan heeft dit invloed op je schadevrije jaren.
Veelgestelde vragen over schadevrije jaren & no-claimkorting
No-claimkorting is een korting op je bedrijfsautoverzekering die toeneemt naarmate je langer zonder schade rijdt. Deze korting kan zelfs oplopen tot 80% no-claim korting. Bij het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering ontvang je van Univé direct een no-claimkorting van 50%, ook wel bekend als onze instapkorting.
Op je verzekeringspolis staat vermeld hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd met je bedrijfsautoverzekering. Je kunt deze polisgegevens vinden via Mijn Univé Zakelijk.
Schadevrije jaren staan in een centrale database: Roy-data. Alle verzekeraars registreren daar de schadevrije jaren van verzekerden. Als je je bedrijfsautoverzekering bij Univé afsluit, halen wij jouw schadevrije jaren uit Roy-data en verwerken we deze in jouw no-claimkorting en premie.
Schadevrije jaren die je opbouwt met één bedrijfsauto gelden niet automatisch voor een andere bedrijfsauto. Wil je meerdere bedrijfsauto's verzekeren? Dan zijn de schadevrije jaren niet van toepassing op een tweede of derde voertuig, deze zijn namelijk voertuig gebonden. Je moet schadevrije jaren apart opbouwen voor elke auto.
Ja, dit is mogelijk. Er zijn drie manieren waarop je toch no-claimkorting kunt krijgen. Univé biedt namelijk een aantrekkelijke instapkorting van 50%. Ook kun je de opgebouwde schadevrije jaren meenemen die je met je privéauto hebt opgebouwd en kun je een hogere instapkorting krijgen als je meerdere zakelijke Univé-verzekeringen hebt.
Schadevrije jaren en no-claimkorting gelden per bedrijfsauto, niet per persoon. Dit betekent dat je voor elke nieuwe bedrijfsauto opnieuw schadevrije jaren moet opbouwen en de no-claimkorting niet automatisch overdraagbaar is van de ene naar de andere auto.
Bij een botsing tussen een automobilist en een fietser/voetganger wordt de fietser/voetganger vaak als onschuldige partij gezien, zelfs als de automobilist zijn onschuld kan bewijzen. Bij Univé heeft dit geen invloed op de no-claim korting van je bedrijfsautoverzekering als je als automobilist kunt aantonen dat je onschuldig bent.
Wanneer je één schade claimt op je bedrijfsautoverzekering, daal je 5 bonus-malustreden. Door deze terugval kan het zijn dat je no-claimkorting omlaag gaat en je meer premie betaalt voor je bedrijfsautoverzekering.
Veelgestelde vragen algemeen
Ja, met de bedrijfsautoverzekering van Univé ben je ook verzekerd wanneer je de bedrijfsauto privé gebruikt. De bedrijfsauto moet wel verzekerd zijn op naam van het bedrijf.
Als eigenaar kun je zelf bepalen wie de bedrijfsauto bestuurt. Met een WA-bedrijfsautoverzekering dekt de verzekering schade aan andere voertuigen als iemand anders rijdt. Voor dekking van schade aan je eigen voertuig is een All Risk verzekering geschikt. Houd er rekening mee dat schade door anderen invloed kan hebben op schadevrije jaren en no-claimkorting van de bedrijfsauto, omdat deze aan het voertuig zijn gekoppeld, niet aan een specifieke persoon.
Ja, met de bedrijfsautoverzekering zijn meerdere bestuurders verzekerd. Rijdt er iemand anders structureel in je auto, dan moet je dit aan Univé doorgeven. Deze persoon geef je dan op als hoofdbestuurder.
Met de bedrijfsautoverzekering van Univé ben je verzekerd in Europa en alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee en aangegeven staan op de groene kaart. De bedrijfsautoverzekering is niet geldig in landen die zijn doorgestreept op de groene kaart.
Ja, met een WA+ en All Risk bedrijfsautoverzekering geldt standaard een eigen risico van € 250. Voor WA geldt geen eigen risico. Je kunt vrijwillig kiezen voor een eigen risico van € 500 of € 1.000. Door je eigen risico te verhogen, zal je premie lager uitvallen.