Ga naar inhoud
Overstroming verzekeren
Overstroming verzekeren

Een woonboerderij verzekeren, hoe zit dat?

Woon je in een woonboerderij, dan wil je die natuurlijk goed verzekeren. Het verzekeren van zowel historische als moderne woonboerderijen vraagt om meer maatwerk. Een woonverzekering voor een woonboerderij bij Univé kun je online afsluiten of via een adviseur. 

Bij Univé verstaan we onder een woonboerderij 

  • een woning die in het buitengebied staat, op een (vroeger) boerenerf met vaak een rieten kap en/of agrarische bijgebouwen.   

  • een woning die deels is verbouwd en gemoderniseerd en die bijvoorbeeld ook nog een traditioneel achterhuis heeft.   

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn woonboerderij?

Bij de verzekering van een woonboerderij kun je denken aan een woonverzekering. Hiermee wordt een opstal- en inboedelverzekering bedoeld.  

Een opstalverzekering verzekert de vaste onderdelen van de woonboerderij. Hierbij kun je denken aan het dak, de fundering maar ook de keuken en badkamer. Met een inboedelverzekering verzeker jij de losse spullen die in en rond de woonboerderij staan. Dit zijn de spullen die je mee zou nemen als je gaat verhuizen. Meubels, gordijnen, kleding en servies zijn hier voorbeelden van.  

De verzekering voor je woonboerderij uitbreiden

Vragen over het verzekeren van je woonboerderij?

Waarom je woonboerderij verzekeren bij Univé?

Documenten en voorwaarden bij het verzekeren van je woonboerderij

Daarom kiezen mensen voor de woonverzekering van Univé

Goed om te weten over het verzekeren van je woonboerderij

Sommige woonboerderijen hebben een rieten dak. Dan vraagt het verzekeren van deze boerderij natuurlijk wat extra aandacht. De constructie van de rieten kap speelt dan een belangrijke rol. Bij moderne of compleet vernieuwde boerderijen zie je vaak een schroefdakconstructie. De brandveiligheid en isolatiewaarde zijn daarbij bijna even goed als bij een moderne dakconstructie.  

Bij een historische woonboerderij zie je meestal een traditionele of open rieten dakconstructie. Dat is als het gaat om brandveiligheid de meest kwetsbare vorm. Dit hoeft geen problemen op te leveren, maar het kan wel zijn dat er extra veiligheidsmaatregelen moeten worden toegepast. Zoals brandwerende folie of een brandveiligheidssysteem.   

Je kunt online een inboedel- en opstalverzekering afsluiten voor jouw woonboerderij. Bij het online aanvragen van de verzekering krijg je de vraag of het te verzekeren huis een woonboerderij betreft. Let wel op, de premie die je online krijgt is een schatting. De verzekeringsaanvraag wordt daarna beoordeeld door een acceptant. Je krijgt vervolgens bericht als je aanvraag is goedgekeurd. 

Bereken online je premie

Liever persoonlijk contact? Bezoek een Univé-winkel bij jou in de buurt of neem telefonisch contact op met één van onze adviseurs. 

Zoek een Univé-winkel bij jou in de buurtBel met een Univé-adviseur

Univé vindt het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben we onze verzekeringen standaard uitgebreid met CyberGerust van Univé. Zo kun je 24/7 terecht bij onze cyberhelpdesk en krijg je tips om cybercrime te voorkomen.

Alles over CyberGerust

Heb je meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijg je korting op het gehele pakket. Op vrijwel alle verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie. Dit kan oplopen tot wel 10%.

Lees meer over pakketkorting.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van je woonboerderij

Nu kun je met een gerust gevoel kiezen om je woonboerderij te verzekeren bij Univé

De kwaliteit van de Univé-woonverzekering

Univé wil graag alle belangrijke informatie over de woonverzekering zo duidelijk mogelijk in begrijpelijk Nederlands aanbieden aan onze klanten. Dit waarborgen wij in ons PARP-beleid.

Met het PARP-beleid* zorgen we ervoor dat we onze klanten de informatie geven die de wet van ons vraagt. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website.

Zo beoordelen we bijvoorbeeld de webpagina’s van de verzekering op verschillende punten:

  • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

  • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

  • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

  • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

  • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

De controles voeren we op verschillende momenten uit: bij elke grote wijziging van een verzekering én standaard om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn.