Een houten huis verzekeren
Woon je in een houten huis? Hiervoor gelden grotere risico’s dan voor een huis van baksteen. Een houten huis is namelijk kwetsbaarder voor schade door brand. Maar dit betekent niet dat je geen woonverzekering kan afsluiten. Met de woonverzekeringen van Univé kun je goed verzekerd in jouw houten huis wonen.
Hoe verzeker ik een houten huis?
Een houten huis verzeker je, net als een huis van ander materiaal, met een opstalverzekering. Hiermee zijn alle vaste onderdelen van de woning verzekerd.
Denk daarbij aan je muren, dak en vloer, maar ook je leidingen en fundering. Daarnaast vallen ingebouwde onderdelen die vastzitten aan je woning, zoals een badkamer, keuken en toilet, ook onder de dekking.
De spullen in je houten huis zijn niet verzekerd met deze dekking, omdat deze onder de inboedel vallen. Deze kun je verzekeren door een inboedelverzekering af te sluiten. Hiermee zijn de losse spullen in je huis verzekerd, zoals je meubels en lampen. Ook je tuinspullen, zoals tuingereedschap of je barbecue, zijn hiermee verzekerd. Als je kiest voor een opstalverzekering en een inboedelverzekering, is je houten huis zowel vanbinnen als vanbuiten goed verzekerd.
Tegen welke schades ben ik verzekerd?
Met zowel de opstalverzekering als de inboedelverzekering van Univé ben je verzekerd tegen schade door:
Brand
Storm
Inbraak
Water
Ongelukjes in huis, zoals vallen of stoten
Hoe kan ik brandschade aan mijn houten huis voorkomen?
Omdat een houten huis vaak brandgevaarlijker is dan een stenen huis, is het goed om te weten hoe je de kans op brand kunt verkleinen. Dat kan met de tips hieronder.
Gebruik geen barbecue of vuurkorf in de buurt van je huis
Vonken die van een barbecue of vuurkorf af waaien vormen een brandrisico voor je huis. Als je deze wilt gebruiken, zet ze dan zo ver mogelijk van je huis af. Let ook op de richting van de wind: zet een vuurkorf of barbecue niet op een plek van waar de wind recht naar je huis waait.
Steek geen vuurwerk af in de buurt van je huis
Steek je met nieuwjaar wel eens vuurwerk af? Zorg dat je dit niet te dicht bij je houten huis doet. Neem ruim afstand en let op of de wind geen brandende delen van het vuurwerk naar je huis kan blazen.
Rook niet vlakbij je huis
Als je rookt, is het verstandig om dit niet vlak naast je houten huis te doen. Loop bijvoorbeeld een stuk de tuin in voordat je een sigaret of sigaar aansteekt.
Laat een brandwerende coating op het hout aanbrengen
Een brandwerende coating zorgt ervoor dat het hout van je huis minder snel vlam vat. Als dit toch gebeurt, werkt de coating brandvertragend, waardoor je meer tijd hebt om veilig het huis te verlaten bij brand.
Hoe meld ik schade aan mijn houten huis?
Heb je onverhoopt toch schade opgelopen aan je houten huis, bijvoorbeeld door een brand? Dit kun je bij Univé op een aantal manieren melden. Namelijk:
Bel de Univé Alarmcentrale bij noodgevallen
Heb je hulp nodig bij een noodgeval? Bel dan naar de Univé Alarmcentrale op dit nummer: 0592 348 112. Je kunt dit nummer 24 uur per dag, 7 dagen bereiken. Doe dit alleen bij een calamiteit of enorme schade. Dit kun je namelijk niet online melden.
Mijn Univé
Je kunt jouw schade 24 uur per dag digitaal melden via Mijn Univé. Daarbij beantwoord je een paar vragen en verstuur je online je gegevens naar ons. Als je nog geen account hebt, kun je dat hier aanmaken.
De Univé App
Als je de Univé App hebt, kun je je schade ook direct doorgeven via de app. Als je de app nog niet hebt, kun je die hier downloaden.
Persoonlijk contact met een medewerker
Bekijk onze contactgegevens of bezoek een Univé-winkel bij jou in de buurt.
Verzeker je houten huis met Univé
Met de woonverzekeringen van Univé is jouw houten huis goed verzekerd. Je verzekert het huis zelf met een opstalverzekering, terwijl je spullen verzekerd zijn met een inboedelverzekering.
De opstal- en inboedelverzekeringen sluit je bij Univé in een paar klikken af via onze website. Daarvoor hoef je alleen een aantal gegevens in te vullen, zoals je adres en postcode. Je krijgt meteen te zien welke premie er bij jouw woonverzekering(en) hoort. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Premie berekenen opstalverzekeringPremie berekenen inboedelverzekering