Ga naar inhoud

Cv-ketel en je opstalverzekering

Een cv-ketel in huis zorgt voor warm water in jouw verwarming en douche. We noemen het ook wel een centrale verwarmingsketel. De ketel verbrandt aardgas of stookolie om het water op te warmen. De cv-ketel kan ook aangesloten zijn op een warmtepomp. Dan verbruikt die minder energie. Als je cv-ketel stukgaat, wil je dat iemand deze snel kan repareren. Daarom is het verstandig om je cv-ketel goed te verzekeren. Hoe dat precies zitten, leggen we hier uit. 

Met welke verzekering verzeker je jouw cv-ketel? 

Met een opstalverzekering verzeker je je huis en alles wat er aan vastzit. De muren, het dak en ook vaste onderdelen zoals je keuken en badkamer vallen hier onder. Ook je cv-ketel zit vast aan je huis. Daarom kun je jouw cv-ketel verzekeren met de opstalverzekering. De leidingen van en naar de cv-ketel verzeker je ook met de opstalverzekering. 

Mijn cv-ketel is kapot: welke schade vergoedt mijn verzekering? 

Met de opstalverzekering verzeker je jouw cv-ketel tegen schade door brand, inbraak, lekkage, overstroming, storm en een aanrijding. Ook schade door het lekken van je cv-ketel is vaak verzekerd. 

Is je cv-ketel kapot? Dan kunnen wij je cv-ketel laten repareren. Je kunt het ook zelf regelen. Je krijgt dan een vergoeding voor het werk van de monteur. Je krijgt ook een vergoeding voor nieuwe onderdelen of een nieuwe cv-ketel. De hoogte van die vergoeding hangt af van de dagwaarde. Dat is de waarde die je cv-ketel op dit moment heeft. In onze afschrijvingslijst staat hoe we de dagwaarde berekenen. 

Welke schade aan mijn cv-ketel is niet verzekerd? 

Je kunt je niet verzekeren voor alle schades aan je cv-ketel. Zo is schade door installatiefouten niet verzekerd. We adviseren je daarom om je cv-ketel te laten installeren door een erkend installateur. Gaat je cv-ketel kapot omdat het slecht onderhouden is? Dan is de schade ook niet verzekerd. Zorg er daarom voor dat je jouw cv-ketel tenminste één keer per jaar laat onderhouden. Zo voorkom je dat je cv-ketel kapot gaat. 

Verzekering van je cv-ketel in een huurwoning 

Woon je in een huurwoning? Dan heeft jouw huisbaas in veel gevallen de cv-ketel gekocht. Heeft je huurwoning een nieuwe cv-ketel nodig en betaal jij die? Dan is je cv-ketel tot € 30.000 meeverzekerd met de dekking huurdersbelang op je inboedelverzekering. Dit is het totaalbedrag voor alles wat je aan je huurwoning hebt veranderd. Ook je zelfgeplaatste keuken of zelf gekochte zonnepanelen vallen hieronder. Heeft je cv-ketel schade? Dan ben je voor maximaal € 30.000 verzekerd. Dit bedrag kun je verhogen als je dat wilt.  

Schade aan je cv-ketel melden bij de verzekering 

Het is vervelend als je schade hebt aan je cv-ketel. Als je een opstalverzekering hebt, kun je deze schade vaak melden. Dat kan op verschillende manieren.  

  • Meld je schade online
    Je kunt jouw schade 24 uur per dag online melden via Mijn Univé. Je beantwoordt daarbij een paar vragen en verstuurt online jouw gegevens naar ons. Nog geen account? Maak hier jouw account aan.  
  • Schade melden via de Univé App
    Meld je schade direct via de Univé App. Heb je de app nog niet? Dan kun je die hier downloaden.  
  • Persoonlijk contact met een medewerker
    Bekijk onze contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij jou in de buurt. 

Sluit een verzekering af voor je cv-ketel 

Wil jij je cv-ketel goed verzekeren tegen schade? Sluit dan een opstalverzekering bij Univé af. Hiermee verzeker je jouw cv-ketel tegen schade door onder andere brand, lekkage en storm. Ook je huis en vaste onderdelen in je huis verzeker je met de opstalverzekering. Met onze rekentool kun je gemakkelijk berekenen hoeveel je gaat betalen voor je opstalverzekering. 

Premie berekenen opstalverzekeringPremie berekenen inboedelverzekering

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Irene Meekes, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.