“Ik doe voor iedereen even goed mijn best”
Lisa Nieuwmans is verzekeringsadviseur bij de adviesdesk voor ondernemers. Een verrassende keuze, want Lisa studeerde HBO Toerisme. In coronatijd kwam ze bij Univé Dichtbij terecht, met het idee dat het tijdelijk zou zijn. Maar de sfeer en het werk bevielen haar zo goed dat ze bleef én doorgroeide naar de Ondernemersdesk. “Ik voelde me gelijk op mijn plek. Het is een groot bedrijf, maar toch is het heel gemoedelijk en gezellig. Ik voel me hier echt gezien.”
Lisa begon bij de adviesdesk voor consumenten, maar de zakelijke desk sprak haar direct aan. “Ik vind het fijn om de tijd te kunnen nemen voor een gesprek en echt goed advies te geven. Met ondernemers voer ik bredere gesprekken. Ik werk voornamelijk voor kleine zelfstandigen, van klusjesmannen tot coaches of consultants. Deze ondernemers willen graag vertellen over hun bedrijf en ze zijn vaak erg gepassioneerd. Per type ondernemer pas ik mijn advies aan, dus ik heb allerlei verschillende gesprekken. De ene keer is het een kort en bondig advies, de andere keer neem ik alle risico’s met iemand door. Ik krijg veel waardering vanuit deze zakelijke klanten. Mensen zijn blij met mijn adviezen en weten na afloop van een gesprek bijvoorbeeld wat ze wel of niet willen verzekeren. Daar krijg ik veel energie van.”
Inventariseren en voorkomen van risico’s
De gesprekken die Lisa voert hebben allerlei verschillende onderwerpen. Van het verzekeren van een klusbus met gereedschap tot het verzekeren van risico’s die voortvloeien uit advieswerk, zoals aansprakelijkheid door een beroepsfout. “De behoefte is in eerste instantie weten welke risico’s leden als ondernemer lopen. Denk aan brand, inbraak, arbeidsongeschiktheid of een bedrijfsongeval. Dat nemen we samen door en op basis daarvan beslissen ze of zie die risico’s zelf willen dragen of dat ze het gaan verzekeren. En als ze de risico’s zelf willen dragen, of ze dat ook kunnen.” Ook het voorkomen van risico’s is een belangrijk aspect. “Daarvoor bieden we preventiediensten zoals een zonnepanelenkeuring, brandblussers en elektrakeuring. Die zijn gekoppeld aan clausules uit de verzekering, zodat de klant zich nooit zorgen hoeft te maken over dat zijn brandblussers bijvoorbeeld over datum zijn. Dat is een stukje ontzorgen en mogelijke schades beperken.”
Menselijke factor
Voordat Lisa bij Univé begon, wist ze niet veel over de organisatie. “Bijvoorbeeld de enorme historie van het bedrijf en de agrarische oorsprong. De coöperatieve gedachte vind ik ook heel mooi. Ik word elke keer weer verrast als ik hoor wat wij als Univé allemaal doen voor de leden. We doen het echt samen. We bieden hulp en adviezen op allerlei gebied en helpen bij preventie van risico’s. Geld dat we overhouden, geven we terug aan onze leden en hun leefomgeving. Toevallig vertelde mijn schoonvader vorig jaar dat hij spontaan premie terug had gekregen van Univé, daar was hij heel blij mee. Univé staat bekend als verzekeraar, maar we doen veel meer dan dat, met bijvoorbeeld speciale kortingen en acties voor de leden. Ook stimuleert Univé medewerkers zich te ontwikkelen en door te groeien. En ook leuk, we hebben enorm gezellig personeelsuitjes!”
Altijd dichtbij
Lisa werkt op een kantoor in Zwolle, maar is indirect verbonden aan een winkel. “In principe doen wij voor de kleine zelfstandigen alles telefonisch, dat is het snelst en makkelijkst. Voor ons, maar ook voor de ondernemers. Wij werken in regio’s. Dus ondanks dat ik onze leden vooral telefonisch spreek, zijn we wel dichtbij. Als een ondernemer ook zijn particuliere verzekeringen persoonlijk wil bespreken, dan maak ik een afspraak in de winkel.” De adviesdesk ondernemers bestaat uit drie teams; een voor inkomende telefoontjes waar mensen zonder afspraak terecht kunnen met al hun vragen, en twee teams die de telefonische afspraken doen. Lisa werkt bij de inkomende telefonie. “De afwisseling vind ik heel leuk want je krijgt elke keer een andere soort vraag.”
Kleine attenties
Voor elke klant doen Lisa en haar collega’s evenveel hun best. “Zo had een collega laatst iemand aan de telefoon die al jaren recht bleek te hebben op een bepaalde korting. Dat klant wist dat zelf helemaal niet, waardoor de collega hem kon verrassen met een forse creditnota. Dat is heel leuk. We sturen ook regelmatig een kaartje of een bloemetje naar iemand die wat moois of juist wat vervelends heeft meegemaakt. Ik doe voor iedereen mijn best. Als iemand later nog eens terugbelt en specifiek naar mij vraagt, weet ik dat hij tevreden is.”