Uit elkaar... en nu?
Uit elkaar... en nu?
Belangrijk om te weten
Voor jouw situatie hebben we de belangrijkste onderwerpen en informatie op een rij gezet.
Benieuwd naar jouw mogelijkheden?
Plan een gratis oriëntatiegesprek in.
Gemeenschap van goederen
Vroeger was het zo dat bij trouwen in gemeenschap van goederen automatisch het door een partner vergaarde vermogen van beide partners werd. Bij een scheiding kon dat flinke gevolgen hebben. Sinds 2018 is dat veranderd in Nederland. Iedereen die gaat trouwen is standaard verbonden in beperkte gemeenschap van goederen. Wanneer je alsnog in volledige gemeenschap van goederen wenst te trouwen, dan dien je dit via de notaris te regelen. Ook trouwen op huwelijkse voorwaarden dient te worden vastgelegd via de notaris.
Wil je weten hoe je financiële situatie verandert na de scheiding? Doe dan het Geldplan Scheiden van Nibud.
Juridische hulp bij scheiding
Hoe pak je een (echt)scheiding aan? Wat zijn je rechten? En hoe zit het met het echtscheidingsconvenant? Je kunt direct je samenlevingscontract, huwelijkscontract of echtscheidingsconvenant laten controleren door een van de juristen van Univé Rechtshulp. Zo weet je precies waar je aan toe bent.
Onafhankelijk hypotheekadvies van Univé
Met een onafhankelijk hypotheekadvies van Univé weet je zeker dat je een hypotheek krijgt die naadloos aansluit bij jouw situatie en wensen. Hoe gaan we daarbij te werk?
Meer weten?
Plan een gratis oriëntatiegesprek in.
Univé werkt nauw samen met Vereniging Eigen Huis. Hierdoor profiteer jij ook van de voordelen van het lidmaatschap van de Vereniging Eigen Huis