Veelgestelde vragen over onze huisdierenverzekering
Afsluiten
Je kunt bijna alle kattenrassen bij ons verzekeren, van Siamees tot Maine coon. Dit geldt ook voor kruisingen. Wij bieden alleen geen huisdierenverzekering aan voor kortsnuitige rassen.
Bij het berekenen van de premie moet je het ras van je hond selecteren in een lijst. In deze lijst staan alle rassen die door de FCI (Fédération Cynologique Internationale) erkend zijn. Als het ras van je hond er niet tussen staat, is dit waarschijnlijk (nog) niet erkend door de FCI. Kies dan voor ‘Kruising’ samen met de gewichtsklasse van je hond.
Is je hond een pup op het moment dat je de verzekering aanvraagt? Kies dan het gewicht van de hond als deze volgroeid is.
Let op! Wij bieden geen huisdierenverzekering aan voor kortsnuitige rassen.
Bestaande klachten of aandoeningen zijn niet verzekerd. Als je de verzekering bij ons aanvraagt, beoordelen wij de aandoening. Er zijn dan 3 mogelijkheden:
Wij accepteren je aanvraag;
Wij plaatsen een clausule op de polis. Hierin geven wij aan dat medische kosten die te maken hebben met de bestaande aandoening niet verzekerd zijn. Medische kosten die je moet maken vanwege een andere ziekte of aandoening die nog niet bekend was toen je de verzekering aanvroeg, zijn uiteraard wel verzekerd;
Wij wijzen de aanvraag af.
Honden moeten wettelijk verplicht gechipt zijn. Het is daarom niet mogelijk om je hond zonder chip te verzekeren.
Voor katten is de chip nog niet verplicht, daarom kun je jouw kat verzekeren zonder chip. Let op: je kunt alleen declareren op het moment dat je kat een chipnummer heeft.
Als je bij de dierenarts bent geweest voor vaccinaties, krijg je vaak een (vaccinatie)boekje mee met alle gegevens over de kat, waaronder het ras. Ook houdt de dierenarts een patiëntenkaart bij van je huisdier. Hier staat het ras ook op vermeld. Vraag bij de dierenarts na welk ras er op de patiëntenkaart staat.
Premie
Wij kunnen je premie om meerdere redenen aanpassen. Bijvoorbeeld omdat de consumentenprijzen in Nederland zijn gestegen. Voor de huisdierenverzekering betekent dit dat de kosten voor dierenartsen en medicijnen stijgen.
In de diergeneeskunde is ook steeds meer mogelijk. Nieuwe technieken worden ontwikkeld en ingezet om sneller een diagnose te stellen of chronische aandoeningen beter te behandelen. Dit betekent dat behandelingen duurder worden.
De premie van de huisdierenverzekering hangt onder andere af van de leeftijd van je huisdier. Als je huisdier ouder wordt, stijgt ook de premie. Dit komt doordat oudere dieren vaker naar de dierenarts gebracht worden. Met hogere kosten als gevolg. Wij passen onze premies hierop aan.
Dekking
Ja, er is een wachttijd van 30 dagen. Als er klachten ontstaan in de eerste 30 dagen van de verzekering, dan vergoeden wij de kosten niet. Dit geldt ook voor eventuele kosten van vervolgbehandelingen. En als je de dekking(en) Beweegzorg of Gebitszorg later toevoegt aan je verzekering, geldt voor deze dekking(en) ook eerst een wachttijd van 30 dagen. De wachttijd geldt niet bij een ongeval.
Declaratie indienen
Beëindigen of wijzigen
Ja, je kunt de verzekering opzeggen wanneer je dat wilt. Je sluit de huisdierenverzekering af voor de periode van één jaar. Zeg je de verzekering niet op, dan wordt deze telkens na een jaar volgens het contract automatisch verlengd.