Autoschade melden?
Heb je schade aan je auto door bijvoorbeeld een aanrijding, inbraak, diefstal of storm? Of heb je autoruitschade? Lees wat je in deze situaties het beste kunt doen.
Vervelend dat je schade aan je auto hebt! Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen, kun je de schade makkelijk melden in Mijn Univé of de Univé app.
Na de schademelding krijg je binnen 5 werkdagen bericht van ons.
Online schade melden
Binnen 10 minuten geregeld
Hulp nodig na een ongeluk?
Heb je direct hulp nodig na een ongeluk? Bel dan de Univé Alarmcentrale: +31 592 34 81 12.
Met een autoverzekering van Univé ben je verzekerd van gratis hulpverlening na een ongeval. In binnen- en buitenland. Onze medewerkers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar.
Univé Pechhulp
Heb je daarnaast Univé Pechhulp afgesloten bij je autoverzekering? Dan wordt je auto bij pech gratis weggesleept naar de dichtstbijzijnde garage. Kan je auto niet binnen 24 uur (in Nederland) of 48 uur (in het buitenland) gerepareerd worden? Dan regelt Univé zo snel mogelijk een vervangende auto.
Is mijn autoschade verzekerd?
Wil je vooraf weten of de autoschade verzekerd is? Of dat er een eigen risico geldt? En wat de eventuele gevolgen zijn voor je premie? Kies hieronder jouw situatie en lees meer over hoe dit verzekerd is.
Om wat voor soort schade gaat het?
Univé SchadeService: je autoschade snel hersteld
Heb je blikschade, dan staan door heel Nederland ruim schadeherstelbedrijven van Univé SchadeService klaar. Zij helpen je namens Univé weer op weg. Ook vind je in de Univé App de door Univé geselecteerde schadehersteller bij u in de buurt. Je bent daarmee verzekerd van:
- snelle en vakkundige reparatie,
- vier jaar garantie op de reparatie en
- (afhankelijk van je verzekering) een gratis vervangende auto of korting op vervangend vervoer tijdens de reparatie.
De schadehersteller die is aangesloten bij de Univé SchadeService herken je aan onderstaand vignet.
Eigen keuze herstelbedrijf
Met schade kun je terecht bij één van de autoschadeherstelbedrijven die Univé voor u heeft geselecteerd. Wil je liever zelf kiezen waar je de schade laat herstellen? Kies dan voor 'eigen keuze schadeherstelbedrijf'. Dat geldt ook voor autoruitschade.
Schade veroorzaakt door een ander?
Ben je aangereden door een ander motorrijtuig en heb je schade? Is het duidelijk dat de tegenpartij aansprakelijk is? Meld dan toch ook de schade bij ons. Mogelijk kunnen wij de schade voor je verhalen bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Sinds 1 juli 2021 maken bijna alle verzekeraars gebruik van Directe Schadeafhandeling (DSA). De voordelen hiervan zijn:
- Schade wordt door Univé sneller afgehandeld;
- Je klopt gewoon aan bij je eigen verzekeraar en meldt zijn schade;
- Schade wordt makkelijker voor je afgehandeld;
- Het indienen van een schademelding kost je minder tijd, omdat niet meer uitgezocht hoeft te worden wie de aansprakelijke verzekeraar is;
- Je hoeft niet meer zelf in gesprek te gaan met de aansprakelijke partij;
Lees meer over Directe Schadeafhandeling.
Veelgestelde vragen
Door te kiezen voor Directe Schadeafhandeling kun je bijna alle schade aan je voertuig melden bij ons. Wij handelen vervolgens de schade eenvoudiger en efficiënter voor je af.
Schade melden doe je gemakkelijk online via Mijn Univé of de Univé App.
In de video hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je online schade kan melden in Mijn Univé of de Univé App.
Om deze inhoud te tonen dient u social media cookies te accepteren.
Met de WA+ (Beperkt casco) of All Risk (Volledig casco) autoverzekering bent u verzekerd voor ruitschade. Voor ruitreparatie betaalt u geen eigen risico. Een ruitschade heeft geen invloed op uw schadevrije jaren.
Vanaf 1 juli 2021 starten verzekeraars met de Directe Schadeafhandeling bij schade aan WA-verzekerde personenauto’s.
Achtergrond
Vanaf 1 juli heb je als klant de keuze om de schade door Univé af te laten handelen. Bij schade aan jeauto door andermans toedoen moest je, wanneer je niet allrisk verzekerd bent en geen verhaalsrechtsbijstand heeft, zelf naar de verzekeraar van de aansprakelijke partij stappen. De Directe Schadeafhandeling brengt daar vanaf 1 juli 2021 verandering in. Deze geeft je als klant de keuze om de schade door Univé af te laten handelen.
Wat verandert er voor jou?
Bijna alle soorten schade kun je melden bij Univé. Dat geldt voor de inboedel- en opstalverzekering, maar ook bij de allrisk dekking van de autoverzekering. Alleen bij de WA-dekking en de WA beperkt cascodekking was dat niet zo: je stapt naar de in dat geval aansprakelijke partij. De verandering naar de Directe Schadeafhandeling heeft dan ook veel voordelen:
- Schade wordt door Univé sneller afgehandeld;
- Je klopt gewoon aan bij je eigen verzekeraar en meldt de schade;
- Schade wordt eenvoudiger afgehandeld voor je;
- Je behoudt het recht om de verzekeraar van de aansprakelijke partij aan te spreken;
- Het indienen van een claim kost je én Univé straks minder tijd, omdat niet meer uitgezocht hoeft te worden wie de aansprakelijke verzekeraar is;
- Jij als klant hoeft niet meer zelf in gesprek te gaan met de aansprakelijke partij;
- Als verzekeraar hebben wij nauwer contact met onze eigen klant. Wij kunnen daardoor werken aan een hogere klanttevredenheid en een sneller afhandelingsproces;
- Als verzekeraar kunnen wij jou als klant laten profiteren van dienstverlening die er al is voor eigen allrisk verzekerden. Zo kunnen klanten hun voertuig via het netwerk van Univé laten herstellen, zodat ze verzekerd zijn van kwaliteit;
Wanneer is het van toepassing?
Directe Schadeafhandeling is van toepassing in de volgende gevallen:
Bij een botsing met een personenauto, verzekerd op een particuliere polis, met een ander motorrijtuig;
Wanneer de bestuurder van het andere motorrijtuig geheel of gedeeltelijk aansprakelijk is voor de botsing;
Zowel de personenauto als het andere motorrijtuig moet zijn voorzien van een Nederlands kenteken geregistreerd bij RDW.
Directe Schadeafhandeling is nog niet van toepassing bij:
- Letsel- en overlijdensschade;
- Wanneer de aansprakelijke partij onbekend of onverzekerd is;
- Wanneer de aansprakelijkheid niet komt vast te staan;
- Wanneer er geen geldige WAM-verzekering is (geschorst, niet toegestane WAM-uitsluiting).
De vervangingswaarde is het bedrag dat je nodig hebt om jouw auto, in de huidige staat, te vervangen. Dit bepalen we onder andere aan de hand van handelssites van automerken en het aantal gereden kilometers. We noemen dit ook wel dagwaarde.
Er zijn ongeveer 300 schadeherstelbedrijven bij ons aangesloten. Zoek een Univé-schadeherstelbedrijf bij jou in de buurt op onze website.
Je eigen risico voor de autoverzekering hangt af van je dekking.
WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
Je hebt geen eigen risico.
WA+ (Beperkt casco)
Je eigen risico is standaard € 150. Maar je kunt je eigen risico verhogen in ruil voor premiekorting. Heb je al een autoverzekering bij Univé? Bekijk dan jouw eigen risico in Mijn Univé.
All Risk (Volledig casco)
Je eigen risico is standaard € 150. Maar je kunt je eigen risico verhogen in ruil voor premiekorting. Heb je al een autoverzekering bij Univé? Bekijk dan jouw eigen risico in Mijn Univé.
Wordt je auto gestolen of raakt hij total loss? Met de aanschafwaarderegeling krijg je dan gegarandeerd het aankoopbedrag van je auto terug. Je krijgt deze regeling het 1e jaar gratis bij een All Risk of WA+ autoverzekering.
Bekijk hier meer Veelgestelde vragen.
Verzekeringskaarten autoverzekering
Wat is wel en niet gedekt door de autoverzekering? Bekijk de Verzekeringskaarten hieronder:
Op je polisblad lees je welke voorwaarden op je verzekering van toepassing zijn. Je vindt dit in Mijn Univé via Mijn verzekeringen (als ‘polisblad’). Of in de Univé App via Mijn verzekeringen op het tabblad Documenten (als ‘pakketpolisblad’).
Auto verzekeren
Autoverzekering dekkingen
Klantenservice
Handige informatie