Auto-inbraak: wat moet ik doen?
Is er ingebroken in je auto en mis je kostbare spullen of onderdelen? Wat vervelend, hopelijk ben je een beetje van de schrik bekomen. Hier lees je wat je moet doen bij een auto-inbraak. Ook leggen we uit wat er verzekerd is en wat Univé voor je doet.
Inhoudsopgave
Auto-inbraak? Volg het stappenplan
Volg onderstaande stappen nadat je een auto-inbraak ontdekt:
Stap 1: Meld de inbraak direct bij de politie
Doe direct aangifte bij de politie in de plaats waar de auto-inbraak heeft plaatsgevonden. Of online met je DigiD. Houd je kentekenbewijs en rijbewijs bij de hand voor de aangifte. Zorg dat je een kopie van de aangifte krijgt voor je schademelding.
Stap 2: Geef de inbraak door aan Univé
Meld de auto-inbraak in de Univé App of via Mijn Univé. Je hoeft geen Europees Schadeformulier in te vullen bij een auto-inbraak.
Stap 3: Laat ruitschade eenvoudig repareren
Heb je ruitschade door de inbraak? Dit hoef je niet apart te melden. Voor reparatie maak je een afspraak met een Univé-schadehersteller bij jou in de buurt.
Inbraak auto in het buitenland
Ben je in het buitenland en is er ingebroken in je auto? Doe direct aangifte bij de politie in de plaats van de auto-inbraak en vraag om een kopie van de aangifte.
Volg daarna de stappen uit het stappenplan hierboven.
Je auto verzekeren tegen inbraak
Met de WA+ (Beperkt Casco) of All Risk (Volledig Casco) autoverzekeringen van Univé is je auto verzekerd tegen auto-inbraak. We vergoeden schade aan je auto door de inbraak tot maximaal het bedrag dat op je polis staat. Ook ruitschade is meeverzekerd.
Met een WA-autoverzekering ben je niet verzekerd tegen auto-inbraak.
Gestolen accessoires
Bij een WA+ of All Risk autoverzekering zijn je accessoires standaard meeverzekerd tot € 3.000. Heb je een hoger bedrag verzekerd voor je accessoires, dan is dat de maximale vergoeding. Je krijgt de vervangingswaarde vergoed voor accessoires.
Audio- en navigatie apparatuur vergoeden we voor de nieuwwaarde als ze jonger zijn dan 3 jaar. Bij apparatuur ouder dan 3 jaar vergoeden we een percentage van de actuele nieuwwaarde. De tabel met percentages staat in de voorwaarden van je autoverzekering.
Spullen uit je auto gestolen
Heb je een laptop of zonnebril in de auto laten liggen? Die vallen niet onder je autoverzekering, net als losse navigatiesystemen en mobiele telefoons. Je kunt hiervoor wel een inboedelverzekering met buitenshuis-dekking afsluiten.
Wat doet Univé voor je?
Nadat je de auto-inbraak bij Univé meldt, krijg je binnen 5 werkdagen bericht. Je volgt je schademelding in de Univé App of in Mijn Univé.
Univé vergoedt de schade aan je auto als je die laat herstellen door een Univé-schadehersteller. Heb je voor “Eigen keuze schadeherstelbedrijf” gekozen bij het afsluiten van je autoverzekering? Dan hoef je geen gebruik te maken van de Univé Schadehersteller. We trekken het eigen risico op je polis van het schadebedrag af. Dat moet je zelf betalen.
Univé SchadeService: je schade snel hersteld
Univé werkt samen met schadeherstelbedrijven door heel Nederland. Ze helpen je na schade door een auto-inbraak snel weer op weg. In de Univé App vind je een Univé schadehersteller bij jou in de buurt. Je herkent Univé schadeherstellers aan dit vignet:
Keyless entry
Steeds meer mensen hebben een auto met keyless entry. Dieven maken auto's met keyless entry open door het signaal van de autosleutel op te vangen en te versterken. Dat heet een relay attack en komt steeds vaker voor. Met onze WA+ of Allrisk autoverzekering ben je hiervoor verzekerd. Net als voor autodiefstal.
Lees ook: Diefstal uit auto zonder braakschade
Gevolgen voor je no-claimkorting
Schade door auto-inbraak heeft geen gevolgen voor je opgebouwde schadevrije jaren of no-claimkorting. De premie voor je autoverzekering gaat dus niet omhoog door een auto-inbraak.