Ga naar inhoud
Jong stel zit op de grond van hun nieuwe woning met de verhuisdozen nog om zich heen. Ze lachen en zijn blij met hun nieuwe huis.
Jong stel zit op de grond van hun nieuwe woning met de verhuisdozen nog om zich heen. Ze lachen en zijn blij met hun nieuwe huis.

Woon- en aansprakelijkheids­verzekering

Je huis, spullen én schade die je toebrengt aan anderen of hun spullen goed verzekerd. Sluit af en ontvang pakketkorting!

Sluit woon- en aansprakelijkheidsverzekering af

Of bereken je premie

Wat verzeker je met een woon- en een aansprakelijkheids­verzekering?

Een woon- en aansprakelijkheids­verzekering, waarom?

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Daarom wil je goed verzekerd zijn bij schade. Met de Univé Woonverzekering verzeker jij de vaste onderdelen én de losse spullen in jouw huis. Denk aan meubels, daken, vloeren, kleding, elektronische apparaten of sieraden. 

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd wanneer je schade aanricht aan andersmans spullen. Bijvoorbeeld wanneer je een vaas omstoot of een voetbal door een ruit schiet. Niet alleen materële schade wordt verzekerd met deze verzekering. Laat je per ongeluk iemand struikelen en breekt hij of zij een pols? Dan verzekert je aansprakelijkheidsverzekering deze schade ook, tot een bedrag van € 2,5 miljoen euro. 

Stel dat je kind buiten aan het voetballen is en per ongeluk een ruit in je huis kapot maakt. Heb jij een woonverzekering van Univé? Dan ben je hiervoor verzekerd wanneer je de aanvullende Ruitbreuk dekking hebt. 

Is je kind buiten aan het voetballen en schiet hij of zij de bal door een ruit van de buren? Dan heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig om deze schade te kunnen claimen. 

Stel je peuter is aan het spelen met de iPad, maar laat deze per ongeluk kapot vallen op de tegels in huis. Schade door een ongelukje aan mobiele elektronische apparaten kun je claimen op je Univé Woonverzekering als je de Mobiele Elektronica dekking op je polis hebt staan. Het hele gezin is standaard meeverzekerd. 

Laat jouw peuter de iPad van iemand anders dan leden van jouw gezin kapot vallen? Dan heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig, als je de schade wilt claimen. Blijft jouw kind dus logeren bij opa en oma en gaat dan de iPad kapot, dan kan een aansprakelijkheidsverzekering een uitkomst bieden. 

Stel er raast een storm van windkracht 8 over het land en hierdoor raakt jouw dak en tuinmeubelen beschadigd. Heb jij een woonverzekering met Buitenshuis dekking? Dan kun je deze schade claimen.  

Waait er tijdens deze storm een dakpan weg en zorgt deze voor schade aan het huis van je buren? Als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt ben je hiervoor verzekerd. 

Naast bovenstaande situaties zijn er nog veel meer momenten waarop een woon- en aansprakelijkheidsverzekering van pas komt. 

Waar kunnen we je mee helpen?

Dit zeggen klanten over onze woon- en aansprakelijkheids­verzekering

De voordelen van de woon- en aansprakelijkheids­verzekering van Univé

Goed om te weten over de woon- en aansprakelijkheids­verzekering

Een woonverzekering bestaat uit een inboedelverzekering en een opstalverzekering:

  • Met een inboedelverzekering zijn de losse spullen in je huis verzekerd tegen schade. Je kunt hierbij denken aan de meubels, kleding, servies of elektrische apparaten.
  • De vaste onderdelen van je huis, zoals het dak, de fundering of de keuken, zijn verzekerd met een opstalverzekering

Een aansprakelijkheids­verzekering vergoedt de schade die je per ongeluk aan anderen of andermans spullen veroorzaakt.

Heb je meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op vrijwel alle verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie. Je voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Lees meer over pakketkorting

Univé vindt het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben we onze verzekeringen standaard uitgebreid met CyberGerust van Univé. Zo kun je 24/7 terecht bij onze cyberhelpdesk en krijg je tips om cybercrime te voorkomen.

Alles over CyberGerust

Een woonverzekering bestaat uit een inboedel- en een opstalverzekering. Huur je of woon je in een appartement? Dan is een opstalverzekering voor jou vaak niet relevant. In dit geval adviseren wij je om een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Hiermee zijn de spullen in jouw huis en schade die je aan een ander of zijn/haar spullen veroorzaakt verzekerd. 

Bereken direct je premie

Lees meer over inboedel- en aansprakelijkheid

Voorwaarden en documenten bij de woon- en aansprakelijkheids­verzekering

Veelgestelde vragen over de woon- en aansprakelijkheids­verzekering

Nu kun je met een gerust gevoel kiezen voor de woon- en aansprakelijkheidsverzekering van Univé

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Nina Spaan, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.

Ook interessant voor jou

De kwaliteit van de Univé Woon- en aansprakelijkheids­verzekering

Univé wil graag alle belangrijke informatie over de Woon- en Aansprakelijkheidsverzekering zo duidelijk mogelijk in begrijpelijk Nederlands aanbieden aan onze klanten. Dit waarborgen wij in ons PARP-beleid.

Univé wil graag dat de informatie over de woonverzekering en het afsluiten ervan voor iedereen duidelijk is. We gebruiken daarom zo weinig mogelijk moeilijke woorden. En als we tóch moeten gebruiken, dan leggen we deze woorden in begrijpelijke taal uit. Dit is onderdeel van ons PARP-beleid.

Met het PARP-beleid* zorgen we ervoor dat we onze klanten de informatie geven die de wet van ons vraagt. Het controleren van de informatie op onze website is hier een onderdeel van.

De webpagina's van de verzekering beoordelen we bijvoorbeeld op verschillende punten:

  • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

  • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

  • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

  • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

  • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

We voeren controles uit bij elke grote wijziging van een verzekering én standaard om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. 

* De volgende zaken staan in het PARP-beleid: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn.