3 oktober 2024Ledenorganisatie
Carolien werd geboren op het Univé-terrein en loopt er 39 jaar later nog steeds rond
Univé Noord-Nederland is een coöperatie. Dat betekent dat we van en vóór onze leden zijn. Maar hoe is dat coöperatieve gedachtegoed terug te zien in ons werk? In een serie verhalen vertellen onze collega’s over hun werk, het mooie van Univé en wat leden hiervan merken. Met deze keer Carolien Hadderingh, beleidsadviseur commercie.
“Het blijft bijzonder om op het Univé-terrein in Assen rond te lopen. Ik ben hier namelijk 39 jaar geleden geboren. Mijn vader werkte ook bij Univé. Dat heeft hij 41 jaar gedaan. Hij begon als conciërge. We woonden in de bungalow op het terrein. Ons huis had dezelfde ‘clubkleuren’ als het hoofdgebouw; bruin en groen. ’s Avonds deed hij een laatste ronde over het terrein, ’s ochtends haalde hij de vrouwen van de postkamer op bij het station. Ik kan me nog herinneren dat ik regelmatig even mee mocht. Even wat lekkers uitzoeken in de kantine of op schoot bij de telefoniste om op het knopje van de slagboom te drukken. In 1988 zijn we verhuisd naar Gasselte.
“Zo kwam ik toevallig toch bij Univé terecht”
Het was nooit mijn plan om ook bij Univé te gaan werken. Ik heb Management, Economie en Recht (MER) gestudeerd. Toen ik van school kwam was de arbeidsmarkt niet goed. Ik wilde de juridische kant op, maar het werk lag niet voor het oprapen. Ik heb mij ingeschreven bij een uitzendbureau en kwam zo toevallig toch bij Univé terecht. Ik begon bij het cascobetaalteam, waar we eenzijdige cascoschades afwikkelden.
Vervolgens ben ik blijven hangen. Ruim 14 jaar geleden ben ik gaan werken bij Univé Noord-Nederland. Eerst als particulier adviseur aan de telefoon en in de winkel, later als kwaliteitsadviseur. Nu ben ik Beleidsadviseur Commercie. Ik ben de spil tussen het management en de werkvloer. Ik vertaal wet- en regelgeving naar de praktijk, verzorg de implementatie ervan en hou mij onder meer bezig met klachten die binnenkomen.
“Ik vind het leuk om mensen te enthousiasmeren”
Daarnaast behoort het risicoraamwerk tot mijn werkzaamheden. Wet- en regelgeving heeft een steeds prominentere rol gekregen. Dat gecombineerd met een snel veranderende samenleving en de kernwaarden van Univé, zorgt voor een dynamisch veld dat vraagt om creatieve oplossingen. Dat vraagt andere dingen van ons als coöperatie en van de medewerkers. Met het risicoraamwerk brengen we risico’s in beeld en kijken we naar maatregelen waarmee we die risico’s kunnen beheersen.
Ik werk aan beleidsstukken, rapportages en de implementatie van wet- en regelgeving. Onderwerpen waar niet altijd iedereen heel enthousiast van wordt. Toch zou ik geen ander werk willen doen. Ik vind het ontzettend leuk om mensen juist hiervoor te enthousiasmeren en stimuleren. Zodat het zo geïmplementeerd wordt dat het werkbaar is voor onze adviseurs en beter wordt voor leden.
“Coöperatie zie je overal in terugkomen”
Dat is ook het mooie van Univé; dat we het ledenbelang goed in het oog houden. Dat we een coöperatie zijn, zie je overal in terugkomen. We kijken wat iemand nodig heeft, niet wat Univé nodig heeft en zetten een stapje extra. Als je iemand niet kunt helpen, denk je na over wie dan wel kan helpen. Ik vind het mooi dat we meer doen dan verzekeren en diepgeworteld zijn in de lokale samenleving. Laatst heb ik vanuit onze zonnebrandactie een zonnebranddispenser op kunnen hangen bij de kinderopvang van mijn dochter.
Ook voor medewerkers is zo’n coöperatie fijn. Het is echt een warm bad waar je in terechtkomt. Je bent hier geen nummer en krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Heel fijn, want een groot deel van de week breng je toch door op je werk.”
Deel dit bericht