1 oktober 2024
"Wat zeg je?" Door slimme oplossingen hoeft gehoorverlies geen beperking te zijn
Kunnen vertrouwen op je gehoor is een groot goed. En zo lang alles goed gaat, is je fijn functionerende gehoor iets vanzelfsprekends. Maar wat als je merkt dat je niet meer alles hoort? Dat je mensen niet goed verstaat en de tv steeds harder zet? Weet dat je niet de enige bent en dat je er iets aan kunt doen.
Gehoorverlies kan iedereen overkomen. Door het ouder worden kan er heel geleidelijk gehoorschade ontstaan. Zo geleidelijk dat je in het begin niet eens door hebt wat je allemaal niet hoort. Het kan ook ineens gebeuren, door een harde knal of te harde muziek. Zo ontstaat gehoorschade vaak bij jongere mensen. Wat de oorzaak ook is, de gevolgen zijn groot. Gesprekken lopen niet meer vloeiend en kunnen soms ongemakkelijk worden als je dingen verkeerd verstaat of probeert te raden wat mensen zeggen. Het kan een grote belemmering zijn, zowel op je werk als in je privéleven. Ons advies: loop er niet te lang mee rond. Er zijn prachtige oplossingen die jouw leven weer comfortabel maken.
Start met een gehoortest
Een gehoortest is de eerste stap. Dat kan een flink lastige zijn. Een afspraak maken met een audicien betekent toegeven aan jezelf dat je een gehoorprobleem hebt. Niet makkelijk, wel goed. Hoe eerder je iets aan je gehoorprobleem doet, hoe minder sociale beperkingen je zult ervaren. Een audicien kan met een gehoortest de ernst van jouw gehoorverlies bepalen. Goed nieuws, het is eenvoudig en pijnvrij. Op basis van de resultaten reikt de audicien een passende hooroplossing aan.
Als gehoorverlies door gehoorschade wordt veroorzaakt, dan zijn hoorapparaten de meest voorkomende oplossing. Bij ernstige gehoorschade kunnen medische ingrepen met cochleaire implantaten of botverankerde hoorsystemen de beste optie zijn.
Slimme hoortoestellen
Hoortoestellen worden steeds kleiner, comfortabeler en slimmer. Wist je bijvoorbeeld dat er onzichtbare hoortoestellen zijn? En hoortoestellen die geschikt zijn voor muziekliefhebbers? En bluetooth hoortoestellen die het geluid van je tv ontvangen? Zo kun je de tv op een normaal volume zetten en je favoriete programma’s toch perfect verstaan. Fijn voor jou én voor je omgeving. Wat voor jou prettig voelt en passend is, dat kun je het best uitproberen en ervaren. Bij de meeste audiciens mag je een hoorapparaat een aantal weken gratis proberen.
Een kostbaar bezit
Er zijn veel verschillende typen en merken hoortoestellen die qua prijs variëren tussen de € 800,- en € 3.000,-. Gelukkig vergoedt je zorgverzekering het grootste deel van de aanschafprijs. Bij schade, verlies of diefstal komen de kosten echter voor je eigen rekening. En de kosten voor vervanging of reparatie kunnen behoorlijk oplopen. Met de hoortoestellenverzekering van Univé Noord-Holland hoef je je hier geen zorgen om te maken. Terwijl jouw wereld zich weer opent met je nieuwe hoortoestel, je geniet van je nieuwe kostbaarste bezit, dekken wij de kosten als er iets misgaat. Ook dat is comfort.
Wil je meer weten over onze hoorverzekering of direct je premie berekenen?
Klik dan hier!
Deel dit bericht
28 november 2024Gezondheid
Buidelen in een buidelstoel; knuffelen met je kleintje
In 2022 komen Kirsten en haar pasgeboren zoontje in het Dijklander Ziekenhuis te liggen. Een heftige tijd, maar Kirsten herinnert zich vooral de liefdevolle zorg van het personeel. ‘Daar aan het bedje van mijn zoontje ontstond het idee; ik wil iets terugdoen voor deze afdeling.’
31 oktober 2024Ledenorganisatie
‘Die blije koppies van de kinderen zijn goud waard’
Een Tovertafel voor het Sensum Instituut. Dat was de grote wens van de kinderen en de behandelaren. Om hun wens uit te laten komen, schakelde Liselotte van Berkel Univé Noord-Holland in. ‘Wat waren we verrast toen we hoorden dat het Ledenfonds het hele bedrag wilde sponsoren!’
5 september 2024Met elkaar
‘Bij ons in het Repair Café krijgen kapotte apparaten een tweede leven’
Een stofzuiger die niet zuigt, een platenspeler die niet speelt, een broodrooster dat niet roostert. Het is maar een kleine opsomming van de apparaten die mensen meenemen naar het Repair Café van Wonen Plus Welzijn. “Heb je een kapot apparaat, met of zonder stekker, dan ben je bij ons aan het goede adres.”