

Een AED in de buurt
Het kan iedereen overkomen en overal gebeuren: een hartstilstand. Binnen 6 minuten reanimeren én een AED gebruiken zorgt voor de grootste overlevingskans. Maar een AED is niet altijd binnen een straal van 500 meter beschikbaar. Univé onderneemt diverse acties om die beschikbaarheid te vergroten.

Wij leveren op verschillende manieren een bijdrage aan het plaatsen van AED’s in de buurt. Dat kan een financiële bijdrage zijn, een schenking of een winactie.

Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen. Daarom organiseren we samen met lokale opleiders AED-trainingen voor onze leden.

Met behulp van crowdfunding kan de buurt een servicepakket financieren via BuurtAED. Het Univé Buurtfonds helpt graag door een eerste bedrag beschikbaar te stellen.
Mist jouw buurt nog een AED of heeft een bestaande AED onderhoud nodig? Neem contact op met een Univé-winkel bij jou in de buurt
Het belang van een AED
Bron: Hartstichting, hartslagnu.nl en buurtaed.nl
Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland een hartstilstand
In 2022 waren er 13.532 reanimatiemeldingen
6.427 buurten werven fondsen voor een BuurtAED
AED in de buurt
In het clubhuis van voetbalvereniging LEO in Loon hangt op een mooie centrale plaats een AED. Maar hoe werkt de AED en wanneer zet je hem in?
Zowel leden als niet-leden maakten eerder dit jaar kans op een AED voor in hun buurt. Regio Het Groene Hart kent maar liefst drie winnaars.
Het geeft een veilig gevoel, vindt Natasja Dam. Eind 2023 schonk Univé Noord-Holland een AED aan zorgorganisatie De Herbergier in Wognum.
Univé Buurtfonds steunt ServicebuurtAED
Het Univé Buurtfonds is er voor mensen die het verschil willen maken en hun eigen buurt fijner en veiliger maken. Daarom steunt het Univé Buurtfonds ServicebuurtAED door een deel van de kosten op zich te nemen voor service en het onderhoud van alle BuurtAED’s in Nederland. Zo blijft de BuurtAED inzetbaar en is de hartveiligheid in Nederland hoog.